ИЗВЪНРЕДНО: Николай Митов хвърли оставка!

ИЗВЪНРЕДНО: Николай Митов хвърли оставка!

Novsport

29-09-2018, 00:12

Наставникът на Септември (София) Николай Митов подаде оставка, съобщава Sportal.bg. Специалистът взе това решение, след като тимът му записа седмо поредно поражение в Първа лига. Отборът му допусна обрат с 1:2 от Витоша (Бистрица) в мач от 10-ия кръг на първенството, след като водеше в резултата, но игра и с човек по-малко около 50 минути.

„Подавам оставка. Това е най-правилното решение според мен, след като вече седем поредни срещи не успяваме да победим. Вярно е, че в някои от мачовете играхме слабо, а в други не заслужавахме да отстъпим, но това са фактите. Нямаме точка от седем мача, което започва да тежи на отбора и ръководство. Смятам, че тимът има нужда от рестарт. Уважавам страшно много собственика Румен Чандъров, който прави много за футбола, а също така ми подаде ръка. Мисля си, че и аз помогнах за развитието на клуба последните години, но явно трябва да си тръгна, за да може отбора да тръгне нагоре“, категоричен беше Митов пред Sportal.bg.

Бившият треньор на Левски пое Септември преди година, когато тимът имаше едва три точки от пет кръга, като изведе новаците до осмата позиция в крайното класиране, след като събра актив от 41 точки. През този сезон нещата обаче не тръгнаха добре за Борис Галчев и компания, които имат само четири точки в класирането, като единствената победа бе с 5:1 над Черно море във Варна. Тя бе постигната на 4 август, след което септемврийци записаха седем поражения в елита и една победа с 1:0 над Кариена (Ерден), в 1/16-финалите за Купата на България.

Митов, който води тима и във Втора лига, оставя Септември на 13-то място с четири точки. Треньорът вече е съобщил своето решение на ръководството на клуба, което трябва бързо да намери негов заместник. Фаворит за поста е помощникът на Митов Христо Арангелов, който водеше отбора при влизането в Първа лига. Бившият футболист познава отлично ситуацията в клуба, а също така и играчите. Очаква се той да изведе тима срещу ЦСКА-София в следващия кръг, но не изключено Румен Чандъров да търси по-опитен треньор, който да се опита да извади отбора от тежката ситуация.

Тимът на Септември през следващия един месец има пет поредни мача в София. Първо приема „червените“, след което играе със Славия, преди да приеме Лудогорец от Първа лига. Гостува на Локомотив (София) в 1/8-финален мач за Купата на България и приема последния Верея за първенство.

Източник: Novsport