ИЗВЪНРЕДНО: Нов удар по Любо Пенев!

ИЗВЪНРЕДНО: Нов удар по Любо Пенев!

Novsport

25-04-2019, 13:41

Легендарният халф на ЦСКА Красимир Чомаков, който от години живее в Италия, а през юни миналата година организира бенефис в Пловдив и сложи край на кариерата си, говори пред БЛИЦ. Сърцатият полузащитник коментира пропуснатата възможност на „червените” да елиминират Ботев (Пд) и да се класират на финала за Купата на България. Реваншът на „Армията” завърши 3:3 и след 3:2 на свой терен пловдивчани продължиха напред.

„Гледах мача и още не съм на себе си. Не може след два съдийски подаръка, с двама души повече, пред изключителна, страхотна и многобройна публика и в памет на великия Краси Безински, да не успееш. Това е недопустимо и срамно. Казвам многобройна, защото в днешно време 13-14 хиляди на мач са си доста хора”, категоричен беше Чомаков.

„Любо Пенев постоянно мрънка срещу съдиите. Снощи обаче защо и дума не обели за тях, след като нито първия червен картон на Ботев беше червен, нито дузпата беше дузпа. Чух го да казва, че играчите му проспали първото полувреме. Абе, тия момчета не ходят ли по лагери, за да спят. И като са били заспали, защо той не ги събуди и ги срита от леглата да стават и да играят?!

Забележете само какво се случи в последните минути. Водиш 3:2, съперникът ти е с 9 човека и допускаш той да припари до наказателното ти поле, да спечели корнер и да те накаже по толкова жесток начин. Един добър треньор ще си продере гърлото и ще нареди да задържат топката, да накъсват играта – ако трябва с нарушения, за да се докара мачът до продължения. И там вече ще имаш огромно предимство – и игрово, защото си с двама повече, и психологическо. Затова не е виновен домакинът на „Армията”, а треньорът. Нали той трябва да води мача, да дава наставления. За какво иначе получава заплата? Та един отбор с качествен наставник 10 колчета да беше наредил пред вратаря, пак няма да му вкарат гол.

Четох из форумите – някои нападат ръководството. То вина няма. Нито най-големите шефове Ганчев и Инджов, нито скаутите начело на Стойчо Стоилов, които си вършат работата. Виновен е този, който тренира отбора.

Проблемът е, че в България никой не поема вината. Аз такова нещо от Любо Пенев не чух снощи. И, честно казано, не съм и очаквал да чуя. Той всеки път напада съдиите. БФС го глобява, той пак ги напада. Е, снощи съдиите бяха с теб и пак се провали.

Не искам да омаловажавам успеха на Ботев, напротив заслужиха си момчетата финала и ги поздравявам. Но ЦСКА имаше един голям мач, след този в Разград пак за Купата, и не успя да го спечели. Не заради шефовете, не толкова и заради играчите, а заради Любо Пенев. Ама аз мога да говоря още неща за него, но не искам да взривявам футболна България. Че ако започна, ще го срина със земята”, каза още 42-годишният ветеран.

„Искам да изкажа моите съболезнования на семейството на Безински. Аз го познавах. Преди години, когато бях в ЦСКА, живях под наем в неговия апартамент. Поддържахме връзка – прекрасен човек. Бяхме семейни приятели, защото моята съпруга и неговата Красимира, си паснаха идеално и станаха близки. Поклон пред светлата му памет!”, добави Чомето.

Той съобщи пред БЛИЦ, че днес следобед ще вземе участие в тристранен турнир за ветерани между Верона, Болоня и Милан.

„Поканиха ме и в момента пътувам за Верона. Ще играя за ветераните на Болоня. Това ще е голяма чест за мен”, завърши Чомаков.  

Източник: Novsport

Последни новини