ИЗВЪНРЕДНО: Пети нов в ЦСКА до утре

ИЗВЪНРЕДНО: Пети нов в ЦСКА до утре

Novsport

15-02-2018, 07:42

ЦСКА очаква нов футболист днес или утре, а медии спрегнаха две потенциални попълнения за "Армията".

Единият от тях е крилото Александър Тонев, който е юноша на червените.

Според "24 часа" от Борисовата градина са провели разговори с фланговия нападател, след като той е разтрогнал договора си с елитния италиански Кротоне.

Тонев сам е настоял да се раздели с клуба от Ботуша. Крилото е на 28 години, като в периода 2008 -2012 г. записа 42 мача и 4 гола за ЦСКА в елита. Впоследствие беше продаден на Лех Познан и след силен престой в Полша бе закупен от Астън Вила, тогава участник във Висшата лига.

За кратко бе под наем в Селтик, където се забърка в расистки скандал, а през последните два сезона Тонев игра в италианските Фрозиноне и Кротоне.

В полската медия s[prtpwefakty.wp.pl пък се появи информация, че вратарят на Краковия Гжегош Сандомиерски е пред трансфер в ЦСКА. 

Публикациите сочат, че той ще разтрогне с настоящия си клуб, като договорът му изтича през лятото. 28-годишният страж беше желан от армейците още преди началото на този сезон. 

Тогава техни представители на няколко пъти посетиха Полша, за да преговарят на място. 

До сделка обаче така и не се стигна, като според някои източници поляците тогава са поискали 200 000 евро за правата на Сандомиерски. 

В крайна сметка ЦСКА се задоволи с привличането на Витаутас Черниаускас от Динамо Букурещ който измести Китанов от стартовите 11, но и двамата имат сериозни проблеми при играта с крака. 

Според информация на „Тема Спорт" днес или утре в ЦСКА почти сигурно ще пристигне още едно попълнение, с което новите през зимата ще станат 5.

Източник: Novsport

Последни новини