ИЗВЪНРЕДНО: Пловдивските клубове искат нов стадион в града

ИЗВЪНРЕДНО: Пловдивските клубове искат нов стадион в града

Novsport

30-04-2019, 13:59

Всички футболни клубове в града се обединиха и застанаха зад идеята стадион "Пловдив" да се превърне в голямо футболно съоръжение, подходящо за посрещане Световни и Европейски първенства.

Това обвиха на пресконференция пловдивският кмет Иван Тотев и ръководителите на местните футболни клубове, след проведена съвместна среща.

"Ако правителство реши стадион "Пловдив" да се превърне в съоръжение, подходящо да посреща големи световни форуми, то той ще бъде ползван от всички футболни клубове в града. Пловдив желае да има такава спортна база, която да се ползва от всички отбори", каза Тотев и добави, че ако се премине към изграждането на изцяло футболен стадион, то община Пловдив ще изгради изцяло нов модерен лекоатлетически такъв, на мястото на ученическия стадион, както и писта за загряване.

„Сега предстои 200 000 лева от бюджета за стадион "Пловдив" да бъдат прехвърлени за конкурс за лекоатлетически стадион, за да може да бъде избрано най-подходящото и добро решение“, добави ресорният зам.-кмет Георги Титюков.

Източник: Novsport

Последни новини