ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА готви голям трансфер

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА готви голям трансфер

Novsport

15-06-2018, 11:51

Според словашкия журналист на свободна практика Лукаш Враблик армейците имат сериозен интерес към 26-годишния бранител, чийто договор изтича в края на месеца, пише „Тема спорт“.

Информацията сочи, че на този етап Секулич не е получил предложение за нов контракт. В тази ситуация от ЦСКА са се свързали със защитника, който е актуален национал на Словакия с 2 участия тази година, и вече са му отправили предложение, като очакват отговор.

Новият треньор на армейците Нестор Ел Маестро е отлично запознат с качествата на Секулич. През изминалия сезон бранителят има 4 мача срещу водения от наставника на червените Спартак Търнава. Друг интересен детайл е, че журналистът Лукаш Враблик, който съобщава новината за Секулич, е човекът, направил интервюто с Ел Маестро за престижната британска медия The Guardian по-рано през тази година.

Борис Секулич е роден в Сърбия и е юноша на белградския Земун, но има словашки паспорт. В Слован той е съотборник с родния национал Васил Божиков. Двамата са започнали подготовка с тима вчера.Секулич е в гранда от Братислава от 2015 г. насам и е бил почти неизменен титуляр във всеки един от сезоните си. Записал е 82 мача и 2 гола в местния елит. Има още 16 мача за Купата на Словакия и 13 участия в Лига Европа за тима от Братислава. През изминалия сезон е използван основно като десен бек, което е номиналната му позиция, но може да играе успешно и отляво, и в центъра на защитата. Секулич е носил капитанската лента във всеки от 29-те си мача за първенство. Нещо повече – той попада в идеалните 11 на изминалия шампионат 8 Словакия на позицията десен бек.

Секулич има солиден стаж и в Кошице, за който изиграва 115 мача и вкарва 5 гола в периода 2011-2015 г.

Секулич получава словашки паспорт в началото на тази година. На 25 март е направил и дебюта си за националния тим на страната. Той е записал 90 минути в контролата с Тайланд в Банкок, спечелена с 3:2. Действал е като десен бек. Последният официален мач на Секулич пък е бил само преди 10 дни и също за Словакия – на 4 юни в контролата с Мароко, загубена с 1:2. Той е играл 90 минути като десен бек и в този спаринг.

Източник: Novsport

Последни новини