ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА посяга към треньора на Ботев Пд

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА посяга към треньора на Ботев Пд

Novsport

26-04-2019, 08:04

След отпадането от Ботев (Пловдив) в турнира за Купата на България в ЦСКА няма да мине без сътресения. На „Армията" вече калкулират поредната пропиляна година и ръководството обмисля смяна на политиката.

Тя вероятно ще засегне и треньорския пост, защото любимецът на много от феновете Любослав Пенев не постигна търсеното израстване на отбора във важните мачове.

Интересното е, че след двата мача с „жълто-черните" именно техният наставник Николай Киров се изкачва нагоре в листата сред кандидате за нов наставник на „червените". Той определено е сред фаворитите, след като доказа, че умее да развива отбора си в трудна обстановка, без сериозен финансов ресурс и с огромно текучество на основни изпълнители.

От „Армията" виждат и надежда, че биха могли да увеличат шансовете си за привличането на Тодор Неделев и Кристиян Димитров, ако им дадат възможност да продължат да работят с досегашния си треньор.

Договорът на Белия с Ботев обаче изтича след година и пловдивчани вече дадоха ясни индикации, че искат да го задържат за още по-дълъг период. Бултрасите също много трудно биха преглътнали подобна развръзка, въпреки че е очевидно, че Киров има потенциал да се развива в професията. Все пак той е на път да изведе „канарчетата" до трети трофей, след като вече спечели Купата на България през 2017-а, а след това ликува срещу Лудогорец и за Суперкупата. Без скъпа селекция под негово ръководство Ботев изнесе и много силни мачове в евротурнирите, успявайки да отстрани клубове с далеч по-голям бюджет като Бейтар Йерусалим.

На „Армията" определено има от какво да са разочаровани след като харчат много повече за селекция и заплати на футболистите, а на практика постигат по-малко в последните три години.

Освен Любо Пенев за мястото си в ЦСКА от лятото не могат да са спокойни и доста от играчите. „Червените" си дават ясна сметка, че не е нормално на „Българска армия", в мач с такъв заряд, отборът да допусне гол от съперник с 9 души на терена. Шансовете за титлата също драстично намаляха след нулевото равенство със сериозно осакатения състав на Левски. Игровите проблеми са налице и за това отговорност ще се търси най-вече от спортно-техническия щаб.

Източник: Novsport

Последни новини