Изкуственият терен на Фарьорите контузил Григоре

Изкуственият терен на Фарьорите контузил Григоре

Novsport

15-10-2019, 16:07

Румънският бранител на Лудогорец Драгош Григоре е с мускулна контузия, заради която почти сигурно няма да играе срещу Ботев (Пд) в събота, а участието му в мача с Еспаньол другия четвъртък е под сериозен въпрос. Григоре е освободен от националния тим на Румъния и се очаква скоро да се прибере в Разград, където да започне неговото възстановяване.

Причината за контузията е теренът на Националния стадион на Фарьорски острови „Торсволур". Въпросното съоръжение е с изкуствена настилка и именно по време официалната тренировка на Румъния преди мача, спечелен с 3:0, Григоре е получил травмата. Не е тайна, че опитният бранител често се контузва и има терени, на които буквално не трябва да стъпва. Точно заради това той не игра при гостуването на Валур от квалификациите на Лига Европа.

Селекционерът на северните ни съседи Козмин Контра обаче не се е съобразил със състоянието на Григоре и дори го е гласял за титуляр. В крайна сметка обаче играчът на Лудогорец се контузи и отпадна от сметките на своя наставник.

Източник: Novsport

Последни новини