Изравнени рекорди за Левски след успеха над Славия

Изравнени рекорди за Левски след успеха над Славия

Novsport

09-10-2018, 08:34

Победата с 2:0 над „Славия“ на стадион „Георги Аспарухов“ позволи на „Левски“ да изравни най-добрия си старт в сезоните след спечелването на последната си титла през 2009 г., пише „24 часа“.

След 11-ия кръг на настоящата кампания столичани са лидери в класирането на Първа професионална лига с 9 победи, 1 равенство и 1 загуба. Головата им разлика е 19:6.

В годините след последната „синя“ титла тимът е имал само веднъж подобен актив.

През сезон 2012/2013 „Левски“ тръгва също с 9 победи, 1 реми и 1 загуба. Головата разлика е 23:6.

За разлика от сега „сините“ заемат втората позиция във временното класиране.

Със същия актив, но по-добра голова разлика лидер е „Лудогорец“.

Единствената загуба до онзи момент на „Левски“ е от ЦСКА - 0:1. Равенството пък е с „Локо“ (Сф) 1:1. Сега поражението е от „Локо“ (Пд) - 0:1, а хиксът е с „Черно море“ - 2:2.

Головете за победата над „Славия“ вкара Станислав Костов. Така 27-годишният нападател вече има 8 попадения в първа лига и се изравни на върха в реализаторската листа с румънеца от „Лудогорец“ Клаудиу Кешеру.

В първия мач между „Левски“ и „Славия“ след кошмарно изгубения от „сините“ с дузпи финал в турнира за купата на България, бе подобрен зрителският рекорд на „Герена“ за настоящата кампания. 8300 зрители имаше на трибуните на „Герена“.

При домакинството на „Берое“, спечелено с 1:0, те бяха с 2000 по-малко.

„Синята“ агитка подкрепи с транспарант с надпис „Яблонски, с теб сме!“ чешкия защитник на „Левски“. През миналата седмица той бе осъден в родината си за манипулиране на юношески мачове.

Бранителят върна жеста на феновете със специален надпис на тениска, която имаше под фланелката.

„Тук сме едно голямо семейство, благодаря ви! Само „Левски“!“, гласеше той.

Източник: Novsport

Последни новини