ИЗЧИСЛЕНО: Лудогорец е №1 на Балканите

ИЗЧИСЛЕНО: Лудогорец е №1 на Балканите

Novsport

23-11-2018, 13:11

Лудогорец е най-добър на Балканите по прецизност на пасовете, сочи изследване на Международната футболна обсерватория.

То обхваща 35 от най-силните първенства в Европа, в това число и вторите нива на Англия, Германия, Италия, Испания и Франция. 

Шампионът на България има 86,2% успеваемост, като зад него остават словенския Марибор с 85,7% и гръцкия АЕК с 85,5%.

Разградчани обаче отстъпват на лидерите по този показател в петте големи първенства.

При тях води Челси с 89,9%, следван от Барселона с 89,6%, Пари Сен Жермен с 88,9%, Ювентус с 88,1% и Байерн с 87,4%.

Лудогорец е лидер у нас по всички изследвани показатели. Освен точните пасове, това са още владеене на топката, отправени и допуснати удари във вратата, осъществени подавания в противниковата третина и допуснати подавания в собствената третина.

След шампионите най-точно в Първа лига подават играчите на Ботев (Пловдив) (83,7%), а след тях се нареждат тези на Берое (82,1%). ЦСКА и Левски са чак на шестото и седмото място в тази класация.

Тимът от Разград има и най-добрата атака с 33 отбелязани попаденя. Играчите в зелено също така са отправили и най-много точни удари - средно по 6,5 на мач.

На второ място се нарежда Левски с 6,3 точни удара, а далеч зад тях е ЦСКА с 5 точни изстрела на мач. “Червените” обаче могат да се похвалят с по-добра успеваемост, тъй като са отбелязали 29 гола, докато “сините” имат 31 попадения, но с повече отправени удари.

Голямо е предимството на Лудогорец и по показателя владеене на топката - 62,1% средно на мач. И тук обаче Левски и ЦСКА не са в тройката, която е попълнена от Берое (56,4%) и Ботев (Пловдив) (55,2%).

Почти по всички показатели на последно място е тимът на Верея. Изключение прави единствено класацията за точните пасова, където на края на опашката е Витоша (Бистрица).

Верея отправя средно по 1,7 удара на мач и логично е на последното място в класирането с отбелязани едва 7 гола. За сметка на това пък тимт от Стара Загора отнася средно по 6,3 удара от съперниците си в Първа лига. За сравнение - тези във вратата на лидера Лудогорец са 2,1 средно на мач.

Източник: Novsport

Последни новини