Илиан Илиев: Няма да ме питат къде са играчите, а какви са резултатите (ВИДЕО)

Илиан Илиев: Няма да ме питат къде са играчите, а какви са резултатите (ВИДЕО)

Novsport

02-07-2019, 09:05

„След като отминат нещата след време, цялата тежест ще падне върху нас. Няма да питат къде са играчите, а какви са резултатите“, обяви треньорът на Черно море Илиан Илиев по повод скандала с полиграфа, който взриви българския футбол в края на миналия сезон.

„Каква е целта пред Черно море? Да изградим отбор. Заради някои неприятни неща ни напуснаха основни футболисти, а пък Ради Василев предпочете оферта на друг клуб (б.р. - Арда). Искам да имаме едно добро представяне. Сега има футболисти, които работят много добре. Когато обаче дойдат истинските мачове, психиката им не издържа. При нас не е имало отлив на феновете. Като победихме Левски, ЦСКА и Лудогорец, стадионът започна да се пълни“, продължи той пред Evima Sport.

“Дайте да не навлизаме в тази тема (б.р. - скандала с полиграфа) и да няма спекулации. Неприятни неща. Дано всичко това се забрави - както футболистите, така и клуба, да продължат напред. Не тръгваме от нулата, но гоним българи, а взимаме чужденци. Какво ни казаха от ръководството? „Работим и това е“, призна Илиан.

„ЦСКА, Левски и Лудогорец се подсилват усилено. Влагат се много пари. С финанси взимаш по-класни играчи. Берое се приближават до тях. Например новак като Арда вижте какви играчи взима и какви условия се предлагат. Това е добре за българския футбол“, смята Илиев. Той говори и за престоя си в Левски.

„За да спечелиш титли и купи в Левски, трябва да водиш отбора до края на сезона. Осем мача преди края на първенството си тръгнахме, а бяхме на финал за Купата. В Левски феновете имат много повече търпение към чуждите треньори. Зад граница е различно. Трябва да има повече търпение към Хубчев и екипа му. Вижте наставниците на Лудогорец как трупат титли и купи, защото просто са оставени да работят. Много неща има да постигам аз като треньор. Искам Купа, както с Берое. Но е трудно с тази разлика в бюджетите“, призна специалистът. Той се върна на трите си най-хубави момента в кариерата.

„Голът с ножица срещу ЦСКА е хубаво нещо, но е в миналото. Синът ми ме гледа с учудване, все едно ние не сме играли футбол. Също така първата титла на България - 1993 г. Подписването с Бенфика и Купата на България с Берое като треньор. Съжалявам, че не бях на световното в САЩ. Но нищо не можем да върнем. Съжалявам, че не завърших сезона в Левски, когато бях треньор. Като футболист на Бенфика си платих да се върна в Славия, а не трябваше“, завърши Илиев.

Източник: Novsport

Последни новини