Илиан Илиев: При Аутори беше най-силния ми период в Бенфика

Илиан Илиев: При Аутори беше най-силния ми период в Бенфика

Novsport

06-06-2018, 17:55

Илиан Илиев се изказа ласкаво за бившия си треньор Пауло Аутори, който замени Димитър Химитров начело на Лудогорец. Аутори води Бенфика по време на втория сезон на Илиан като футболист в португалския гранд през 1996/1997.

„Ако е вярно, че Херо си е тръгнал от Лудогорец, много съжалявам, че това се е случило с моя колега. Иначе за Пауло Аутори мога да кажа, че е голям човек и голям треньор. В Бенфика спечели съблекалнята и неслучайно на полусезона за първи път бяхме толкова близо до Порто. Под ръководството на Аутори беше най-силния ми период в Бенфика. Играех силно, вкарвах голове и получих предложение за нов тригодишен договор", заяви Илиан, който в момента е начело на Черно море.

"За съжаление, заради странични неща Аутори си тръгна 4 месеца преди края на сезона. Дойде нов треньор – португалец. Той имаше други виждания и аз също напуснах”, каза още специалистът пред „Петел.бг”.

Още това лято или в ранната есен Илиев и Аутори отново ще се срещнат, но вече като съперници в родната Първа лига. Дали първият им треньорски сблъсък ще бъде във Варна или Разград, ще стане ясно след жребия за новото първенство в петък.

Източник: Novsport

Последни новини