Илиан Илиев се завърна с победа в "Морето" (СНИМКИ)

Илиан Илиев се завърна с победа в

Novsport

17-01-2018, 13:50

Отборът на Черно море победи с 2:0 тима на Черноморец Балчик в първата си контролна среща от зимната подготовка, която бе и неофициален повторен дебют на Илиан Илиев начело на „моряците”.

Лъчезар Йорданов откри резултата в 36-ата минута след асистенция на Мариян Огнянов, а в 71-вата Ндонгала покачи на 2:0 след пас на Кузма.

Първият удар в очертанията на вратата дойде в 8-ата минута. Ахмед Хикмет стреля от точката на дузпата, но Макенджиев парира. В 19-ата минута Александър Попов засече центриране от корнер, стражът на “моряците” изби, топката се отби в напречната греда.

Веднага след това варненци поеха инициативата и създадоха няколко добри положения пред вратата на Християн Христов.

Първо Марек Кузма не успя да засече по най-добрия начин топката след пас на Мариян Огнянов, а малко след това Фенуш отправи изстрел от границата на наказателното поле, който премина покрай гредата.

В 36-ата минута триходова комбинация, започната от Марек Кузма, който изведе Огнянов, той намери Лъчезар Йорданов, а младият талант на “моряците” разстреля Християн Христов.

В 54-ата минута Владо Мирчев излезе очи в очи срещу Макенджиев след грешка на Миланов. Нападателят опита да прехвърли стража на Черно море, но новото попълнение в редиците на варненци успя да се намеси и изби.

Две минути по-късно Румен Касабов проби отдясно, намери Марек Кузма пред дъгата на наказателното поле, който стреля, но топката премина покрай страничната греда.

В 71-вата Марек Кузма намери Ндонгала на дузпата, който прониза стража на гостите за 2:0. В 85-ата минута Румен Касабов се освободи майсторски от бранител на гостите и стреля, но вратарят спаси. В 88-ата Атанас Зехиров проби отдясно и стреля, но топката се отби в сглобката на вратата и излезе в аут.

Така Черно море спечели с 2:0, а утре рано сутрин тръгва за Турция, където до втори февруари ще проведе основната част от зимната си подготовка.

Състав на Черно море първо полувреме: Благой Макенджиев, Ертан Томбак, Миро Енчев, Илиас Хасани, Кононго, Емил Янчев, Мариян Огнянов, Николай Минков, Лъчезар Йорданов, Мехди Фенуш, Марек Кузма

Състав на Черно море второ полувреме: Иван Дюлгеров, Атанас Зехиров, Илия Миланов, Илиас Хасани, Кононго (77-Йордан Радев), Емил Янчев, Петър Витанов, Аристот Ндонгала, Дани Кики, Румен Касабов, Марек Кузма.

Източник: Novsport

Последни новини