Илиан ще буди Черно море от домакинските кошмари

Илиан ще буди Черно море от домакинските кошмари

Novsport

17-02-2018, 08:13

До съвсем скоро твърдение, че стадион "Тича" е кошмар за Черно море, би звучало, най-меко казано, еретично.

Клубното съоръжение на моряците беше тяхна крепост и ад за гостуващите отбори, които знаеха, че трябва да покажат голямо мъжество, себераздаване и агресия, а освен това да имат и доза късмет, за да си тръгнат с точков актив от Варна.

Крепостта обаче рухна като пясъчна кула след обновяването й, продължило една година. Сега моряците имат осветление и хубав терен, но успоредно с двете придобивки усмивките по трибуните замръзнаха някъде в миналото.

Днес Илиан Илиев ще изведе възпитаниците си в първи официален двубой след завръщането му в родния футболен дом, а първата му задача ще е именно тази - феновете отново да се усмихнат, а играчите да се събудят от преследващия ги кошмар - мач на техния стадион. Черно море приема Берое в ужасяваща домакинска серия, която не ги напуска вече близо 7 месеца.

На 28 юли 2017 г. моряците отпразнуваха с победа завръщането си от временното принудително преселване в Каварна. Спечелиха с 1:0 срещу Дунав Русе, колкото да покажат, че харизмата на "Тича" не се е стопила с подобряването на облика на съоръжението. В следващите месеци обаче се случи точно това. В 8 домакински срещи привържениците на Черно море станаха от местата си, за да извикат "гол" точно 3 пъти!

В същото време изпсуваха 10 пъти на инкасирано попадение от своите любимци и нито веднъж не си тръгнаха щастливи от стадиона. Отборът им записа 3 равенства и 5 загуби, а точно пропилените точки вкъщи са причината за малките шансове за попадане в първата шестица.

Въпреки това днес феновете ще дойдат заредени с оптимизъм на стадиона, насадил се в тях още с назначението на Илиев между коледните и новогодишните празници. През зимата настъпиха големи промени и е логично те да очакват променен облик на състава, атрактивен футбол и голове.

Евентуално второ попадение в мрежата на Берое между другото ще бъде юбилейно, под №100 за Черно море срещу този съперник в елитното първенство. За привържениците обаче ще е достатъчен и един гол. Стига той да е победен (6.а. - в исторически план Черно море печели най-често с 1:0 срещу Берое - 11 пъти) и да сложи край на домакинския кошмар.

Точно на това се надяват и в тима от Варна, в който все още не са отписали окончателно шансовете си за попадане в Топ 6. Мачът със заралии ще даде отговор на въпроса дали възможности за това реално има.

Източник: Novsport

Последни новини