Илиев търси успех срещу Ботев Пд с Макенджиев и Андраде

Илиев търси успех срещу Ботев Пд с Макенджиев и Андраде

Novsport

20-10-2018, 08:43

В Черно море няма притеснение, въпреки че досега от началото на сезона отборът не може да заеме стабилна позиция в челната шестица на временното класиране.

Това заяви капитанът и лидер на моряците Георги Илиев, който беше категоричен, че при гостуването на Ботев Пд днес от 17:15 часа в Коматево ги очаква поредният тежък мач, но изрази надежда, че тимът ще се поздрави с победата. През миналите два сезона моряците успяха да надиграят съперника на неговия стадион.

В последно време полузащитникът имаше здравословен проблем, който леко наруши пълноценния му тренировъчен процес. Той обаче гарантира, че е напълно готов за двубоя с Ботев.

Националният вратар Благой Макенджиев ще се завърне под рамката на Черно море за гостуването на Ботев Пловдив. Той за последно пази при загубата от Славия на 23 септември, а в следващите три мача за първенството и купата отстъпи мястото си на Георги Китанов. Сега обаче юношата на моряците, който е преотстъпен от ЦСКА, изненадващо не беше включен в групата за визитата в Пловдив.

Резерва на Макенджиев под тепетата ще бъде Иван Дюлгеров. За мача с Ботев наставникът Илиан Илиев няма да може да разчита на Георги Божилов, който получи почивка по семейни причини, както и на контузения юноша Емил Янчев. Извън групата по треньорско решение пък остана Атанас Зехиров.

За сметка на това в състава се завръща халфът от Кабо Верде Патрик Андраде. Той започна силно сезона за варненци, но през последния месец и половина лекуваше контузия. Андраде вече е напълно готов за игра и Илиев може да разчита на него.

Само един проблем пък има старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров преди днешния мач с Черно море. Защитникът Димитър Пиргов, който в последните два двубоя излиза като титуляр, е с контузия и е под въпрос за мача. Белия ще преценява в последния момент дали Пиргов да е в групата. Ако той не е на сто процента готов, до Кристиан Димитров ще излезе Костадин Ничев.

От Ботев имаха и важната задача да възстановят тримата си национали - Тодор Неделев, Серкан Юсеин и Антонио Вутов. Първият игра за мъжете срещу Кипър и Норвегия, а другите двама бяха част от младежите, които направиха равен със Словения (1:1) и паднаха от Люксембург (0:1).

Източник: Novsport

Последни новини