Илиев хвърля Фенуш в опит за сериозна преднина срещу Локо ПД

Илиев хвърля Фенуш в опит за сериозна преднина срещу Локо ПД

Novsport

16-05-2018, 07:31

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев смята да не прави промени по титулярния си състав за днешния първи финален плейоф за седмото място и да пусне същите футболисти, които спечелиха срещу Септември.

Двубоят на "Тича" е от 19:00 часа. Илиев няма кадрови проблеми за решаване, като се изключат трайно контузените Витиня, Мариян Огнянов и Дани Кики.

Очаква се отново на върха на атаката да действа алжирецът Мехди Фенуш, който реализира дебютните си попадения за моряците на стадион "Васил Левски", а от втора линия ще го подкрепя Радослав Василев.

На тях двамата ще се разчита да накажат смърфовете. По крилата пък ще помагат Атанас Зехиров и Аристот Ндонгала. Черно море се намира в серия от четири поредни успеха у дома, като от лагера на тима бяха категорични, че ще гонят чиста победа срещу Локомотив Пловдив, която би увеличила шансовете им да стигнат до баража за Лига Европа срещу третия в първата шестица.

Наставникът на смърфовете Бруно Акрапович пък ще иска от подопечните си задължително отбелязване на попадения на "Тича", което би имало двойна стойност в реванша на 19 май от 19:45 часа на "Лаута” .

Любопитното е, че в последните седем мача между двата съперника отсъства равенството. През редовния сезон те си размениха по една победа като гост. През октомври Черно море би в Пловдив с 3:0, а през март черно-белите спечелиха във Варна с 1:0.

Интересното е, че от тогава воденият от Илиан Илиев тим записа 6 победи, 1 равенство и падна само веднъж - 0:1 от Витоша в Бистрица. Очаква се мястото на напусналия в посока Лудогорец флангови футболист на Локо Димо Бакалов по крилото да заеме Симеон Райков.

Пред наставника на домакините Илиан Илиев се открива отлична възможност да се изправи срещу два от тимовете, които води у нас - сега с Локо Пд, а при успех евентуално и срещу Левски на „Герена" в баража за Лига Европа. И от двете места си тръгна, без да е довършил започнатото.

Източник: Novsport

Последни новини