Ирландец дебютира за ЦСКА днес

Ирландец дебютира за ЦСКА днес

Novsport

24-06-2019, 08:26

ЦСКА ще изиграе първата си контрола в Австрия днес от 18:00 часа. Съперник е чешкият Прибрам, който завърши 14-и от 16 отбора в елита и спечели бараж за оставане в групата.

Неофициален дебют за армейците ще запише ирландецът Греъм Кери. Той най-вероятно ще бъде използван като крило. Доскорошната звезда на Плимът не взе участие в спаринга с Локо ГО (3:0) заради лека контузия, но вече е по-добре и се очаква да играе. 

30-годишният Кери пристигна в ЦСКА след 4 впечатляващи сезона с екипа на Плимът. Пред "Тема спорт" той обясни, че е искал да опита нещо ново извън Острова, а и е бил изкушен от възможността да играе в евротурнирите. Кери вероятно ще бъде използван често като десен външен халф на "Армията" заради раздялата с Жоржиньо и Джеси, който ще бъде преотстъпен в САЩ.

Първи минути в проверките се очаква да запише и капитанът Бодуров. Заради травма в бедрото той пропусна спаринга с Локо ГО. Бранителят е напълно възстановен и от контузията в кръста, заради която не взе участие в заключителните двубои от миналия сезон. 

Прави впечатление, че йерархията на капитаните в тима е останала непроменена. Първи е Бодуров, втори е Пинто, трети е Чорбаджийски, а четвърти - Тиаго.

Спарингът днес ще бъде излъчен директно в сайта laolal.tv, а е възможно и от ЦСКА да осигурят пряко предаване.

Прибрам се утвърди като един от традиционните участници в чешкия елит, макар и в долната половина, от 1997 г. насам. Най-доброто му постижение е 4-то място през 2001-а. Прибрам вече има 9 гола в 3-те си контроли това лято - 4:4 с Теплице, 3:3 с Млада Болеслав и 2:1 над Чешке Будейовице.

Източник: Novsport

Последни новини