Камбуров задминава легенди в епизод №8 на градското дерби

Камбуров задминава легенди в епизод №8 на градското дерби

Novsport

25-11-2018, 08:13

Днес централният нападател на Берое Мартин Камбуров ще изпревари легендите в българския футбол Димитър Пенев (ЦСКА), Иван Зафиров (ЦСКА) и Стефан Аладжов (Левски) по мачове в родния елит.

В момента карето има по 364 двубоя, но таранът на заралии ще ги задмине, появявайки се на терена в градското дерби с Верея.

Той е гласен за титуляр от треньора Александър Томаш, пише "Тема спорт".

365 срещи в Първа лига ще го изкачат на 15-ото място. След това Мартин ще подгони друг легендарен футболист на сините - Добромир Жечев (184 мача за Левски и 185 за Спартак Сф).

Срещу градския съперник шаранът ще се опита за първи път да вкара в домакинство. Камбуров е реализирал точно половината от всичките 8 гола за зелено-белите в това дерби. Те обаче са постигнати на стадиона на Верея "Трейс Арена".

Преди паузата в първенството Мартин се намираше в отлична форма. В последните 5 шампионатни двубоя той реализира 4 гола, а през сезона има общо 8. Той е вкарал 3 от попаденията си с десен крак (едно от тях бе след изпълнение на свободен удар) и 5 с глава.

Треньорът на Берое Александър Томаш има да разрешава "сладки" проблеми. Всичките му основни футболисти в халфовата линия са здрави, няма и наказани. Затова специалистът трудно ще избере стартов състав. Очаква се в центъра на терена да си партнират капитанът Мартин Райнов и Александър Цветков, а пред тях да е Борислав Цонев. Това означава, че на пейката ще седнат Владимир Гаджев и Иван Минчев. Единственият контузен е защитникът Ерол Алкан. Той няма да играе до края на годината.

Днес ще станем свидетели на серия №8 в градското дерби. Берое спечели пет пъти, Верея само веднъж и един мач завърши наравно. Нещо повече, верейци са вкарали само едно попадение, и то бе с цената на три точки - на 1 декември 2016-а. Тогава начело на лъвовете бе... Александър Томаш. Нито един мач между двата тима все още не е завършил с голове в двете мрежи.

Градското дерби днес е от 15:00 часа и ще бъде излъчвано от Диема спорт. 

Източник: Novsport

Последни новини