Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран за футболист номер 1

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран за футболист номер 1

Novsport

16-12-2018, 22:31

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран за футболист номер 1 за отминаващата 2018 година. Той е събрал най-много гласове в анкетата, проведена сред привържениците на отбора. На второ и трето място в класацията са съответно Бирсент Карагарен и Мартин Луков. Нападателят на Локомотив (Пловдив) Ален Ожболт пък бе отличен като автор на най-красивия гол с попадението си срещу Витоша (Бистрица) . Имената им бяха обявени днес, по време на традиционния за феновете на Локомотив празник Черно-бяла Коледа, който се проведе в Конгресния център на Международен панаир Пловдив.

„Благодаря на всички за обичта и подкрепата. През следващата година ще продължим да даваме всичко от себе си.“ - каза капитанът на „черно-белите“ секунди след като получи наградата си от почетния президент и легенда на Локомотив  Христо Бонев.

За постиженията си през 2018 година бяха отличени наборите 2003 и 2007 от ДЮШ  на Локомотив Пловдив. Припомняме, че набор 2003 стигна до полуфинал на Държавното първенство, а децата от 2007 станаха областни шампиони и участваха във финала на Държавното първенство. Награди получиха и тогавашните треньори на двата отбора Даниел Димитров (набор 2003) и Аян Садъков-младши (набор 2007), който отсъстваше и затова неговата награда прие настоящият треньор на набора Николай Греков. Индивидуална награда получи Слави Грозев от набор 2006, който по-рано през годината заслужи приза "Най-добър млад футболист" на Асоциацията на Българските професионални футболисти.

Плакети получиха също реализиралият шампионския гол през 2004-та срещу Славия Нешко Милованович, наградени бяха и състезатели от боксов клуб "Лаута Арми", както и привърженици на "черно-белите".

Източник: Novsport

Последни новини