Капитанът на Слован решава за „Армията“ до края на месеца

Капитанът на Слован решава за „Армията“ до края на месеца

Novsport

16-06-2018, 07:27

ЦСКА ще се опита да привлече капитана на Слован (Братислава) Борис Секулич от началото на юли.

Договорът на 26-годишния бранител изтича на 30 юни и няма индикации, че ще бъде подновен. 

Според източници на „Тема Спорт" в Словакия той е получил предложение за нов контракт от Слован, но отказва да подпише. 

Преговорите са в застой и се очаква Секулич да напусне клуба в края на месеца. Към него има интерес от ЦСКА, но и от доста други клубове.

Секулич стартира подготовка със Слован по-рано през седмицата, но въпреки това гледа към изхода.

Негов съотборник през изминалия сезон бе родният национал Васил Божиков, който бързо се превърна в основен футболист на Слован. Роденият в Гоце Делчев защитник остава в Братислава.

Божиков и Секулич са си партнирали в близо 30 мача. Нашият национал е използван в центъра на защитата, докато Секулич е играл основно като десен бек, но е действал и до Божиков.

Той дори е избран за №1 в първенството на позицията десен бек през изминалия сезон. Секулич може да действа и в лявата зона.

Той се е отличил със стабилни изяви и в двете фази на играта. Получава словашки паспорт в началото на тази година и вече има две участия в контроли.

Секулич е родом от Белград. През изминалия сезон той е играл 4 пъти срещу водения от Нестор Ел Маестро тим Спартак (Търнава), така че треньорът на ЦСКА е добре запознат с качествата на защитника.

Междувременно друг, искан от ЦСКА футболист - арменският национал Тигран Барсегян (24 г.), е стартирал подготовка с Вардар Скопие, чиято собственост е. 

В македонските медии се появи информация по-рано през седмицата, че армейците са се разбрали с Барсегян за личните му условия, но трябва да постигнат споразумение и с Вардар за правата му.

Арменецът има договор за още един сезон и според публикациите в западната ни съседка желае да напусне Скопие.

24-годишният нападател обаче е стартирал подготовка с Вардар и вече е с отбора на лагер в Словения.

Треньорът Бобан Бабунски, който е бивш играч на ЦСКА (40 мача в периода 1993-1994 г.), пък е заявил, че оттук насетне трудно би се разделил с някого от наличните футболисти. Това говори, че преминаване на Барсегян на "Армията" е малко вероятно.

Червените вече се разминаха с нападател - Ларс Велдвайк. Преговорите с него са пропаднали и той е пред подпис с втородивизионния холандски Спарта Ротердам.

Източник: Novsport

Последни новини