Каргас се хвали в Гърция: Българското първенство е силно, а Левски - силен отбор със страхотни привърженици

Каргас се хвали в Гърция: Българското първенство е силно, а Левски - силен отбор със страхотни привърженици

Novsport

30-11-2019, 12:51

25-годишният централен защитник на Левски Янис Каргас даде интервю за гръцкия сайт metrosport.gr. От началото на сезона бранителят има общо 16 мача за "сините" във всички турнири. 

- Янис, вече имаш доста мачове за Левски, чувстваш ли се напълно интегриран към тима?

- Да, чувствам се отлично. Съотборниците и треньорите ми помогнаха много, за да привикна. Въпреки това, на ново място винаги се нуждаеш от малко екстра време, за да свикнеш с всичко. Вече се чувствам свободно, на мястото съм си и мога да давам всичко от себе си.

- Какви са впечатленията ти от местното първенство досега?

- Първенството е силно и затова съм щастлив да участвам в него. Мога да кажа, че има доста сериозни отбори, които си тежат на мястото. Това, което показваме в шампионата, е много позитивно и се радвам, че съм тук. Левски е силен отбор със страхотни привърженици.

- Може ли нивото на българското първенство да се сравни с гръцкото?

- Да, нивото е подобно като в Гърция. Има 4-5 отбора, които са пред останалите, но като цяло бих казал, че българският шампионат може да се конкурира с много от другите чуждестранни първенства.

- Как е животът, харесва ли ти в София?

- Това е нещото, което ме изненада по много позитивен начин. София е красив град, има много неща, които можеш да правиш. Не скучаеш, когато имаш свободно време. Има много паркове, в които можеш да прекараш време със семейството си. Има 4-5 големи търговски центъра с всичко необходимо в тях като магазини, заведения за хранене и други атракциони. Градът много ми харесва.

- Мислиш ли за завръщане в гръцкото първенство?

- Не. Сега съм изцяло концентриран върху Левски и не мисля за нищо друго, не мисля за никакви оферти. Старая се да давам всичко от себе си. Нищо друго не ме интересува на този етап. Но някой ден и това ще стане. В нашето първенство успях да създам много приятели, имам красиви спомени. Но нека не влизам в повече детайли. Сега си имам тим. 

- Би ли направил прогноза за неделното дерби между Олимпиакос и ПАОК?

- Гледам мачове, имам приятели в двата отбора, бивши съотборници. Сигурен съм, че ще видим двубой, в който тимовете ще вложат много страст. Според мен всичко ще се реши от един момент. Отдавам леко предимство на ПАОК, защото тимът е по-резултатен от Олимпиакос.

Превод: "Тема Спорт"

Източник: Novsport

Последни новини