Кешеру повежда Лудогорец към мястото на едноличен лидер

Кешеру повежда Лудогорец към мястото на едноличен лидер

Novsport

04-11-2018, 09:11

Лудогорец гостува днес от 17:30 часа на Етър, а двубоят ще бъде използван като загрявка за разградчани за двубоя им в Лига Европа срещу АЕК Ларнака.

Старши треньорът на тима Антони Здравков почти сигурно отново ще повери върха на атаката на Клаудиу Кешеру. Полският нападател Якуб Швиерчок започна сред 11-те срещу Славия за купата, като вкара и двата гола в редовното време (2:2). Той се разписа и в предишния шампионатен мач - при 4:1 над Септември в София, когато се появи на терена на почивката.

Въпреки трите попадения и силното представяне Сухия пак ще гласува доверие на румънския национал. Основната причина е, че в четвъртък предстои домакинство на АЕК Ларнака и той иска Кешеру да бъде в нужната кондиция, след като в мача с белите влезе чак в продълженията.

В зависимост от развоя на двубоя в Търново двамата нападатели могат да се появяват заедно на терена, както бе със Септември. Преди дни Здравков обяви, че очаква Швиерчок да е напълно готов да започне срещу Берое на 11 ноември.

„Трябва малко да оправи физическата си подготовка, той претърпя две контузии и мачът с Берое ще е неговият момент. Трябва да бъде и малко по-комбинативен. Виждаше се, че е по-индивидуален играч", каза треньорът на Лудогорец.

Очаква се Здравков да направи още няколко промени по състава спрямо този за купата със Славия, когато даде почивка на Моци, Марселиньо и Лукоки.

Любопитен факт преди мача с Етър на "Ивайло" е, че досега през сезона, когато тимът гостуваше в първенството, преди среща в Европа, изпитваше затруднения. Дни преди реванша с Торпедо Кутаиси (4:0) от плейофите за ЛЕ Лудогорец направи 0:0 със Славия в София. Преди ответния двубой с МОЛ Види от квалификациите за ШЛ пък орлите стигнаха само до 1:1 с Берое в Стара Загора. Единствено биха Витоша в Бистрица с 2:0 преди реванша със Зрински Мостар (1:1) за ЛЕ.

В същото време главният мениджър на Етър Красимир Балъков заяви, че всичко друго освен загуба ще е успех за неговия тим в днешното домакинство на шампиона Лудогорец. 

"Преди мача няма много какво да се приказва. Трябва да се говори на терена. Всеки знае каква е класата на Лудогорец. Подготвили сме се по възможно най-добрия начин. Това ще ни е трети мач за седмица, така че няма как да не направя промени по състава. Досега нещата ни се получиха, победихме и Славия за първенството, а после и Верея за купата. Успяхме да спестим 4-5 основни човека в мача за купата. Дотук ни се получи", заяви героят от САЩ’94 пред "Тема спорт". 

Относно последния двубой между двата тима на "Ивайло" през март, загубен от болярите с 0:6, Балъков заяви: 

"Мач с мач не си прилича. Аз винаги съм казвал, независимо дали е за добро или лошо, не трябва да се гледа назад, а само напред". 

Източник: Novsport

Последни новини