Киров: Излизаме с респект към Славия, но мисля за положителен резултат

Киров: Излизаме с респект към Славия, но мисля за положителен резултат

Novsport

03-12-2018, 09:32

Старши треньорът на Дунав Русе Людмил Киров не говори след двубоя с Левски на "Герена", загубен с 0:3. Вместо него изявление даде помощникът му Пламен Донев. Ето обаче какво сподели Киров в кратко интервю за "Тема спорт".

- Г-н Киров, коментарът ви за загубата от Левски с 0:3, къде се пречупи Дунав?

- Има разочарование в отбора, което е нормално. Влязохме в негативна серия. Сега ни предстои много труден мач със Славия, който видяхме, че победи ЦСКА. Казах на момчетата, че трябва да забравим двубоя с Левски по най-бързия начин. Ние не може да се противопоставим нито на Левски, нито на ЦСКА, нито на Лудогорец. Най-хубавото е, че Левски спря да играе през второто полувреме. Аз съм честен човек и го казвам откровено. Не се заблуждавам, че второто полувреме сме направили кой знае какво и че не са ни вкарали гол. Аз казах на момчетата в съблекалнята, че благодарение на това, че от Левски спряха, резултатът остана 0:3.

- Какво очаквате от домакинството на Славия, което също няма да е никак леко за вас?

- Всички мачове са ни тежки. Ние не ги делим. Всеки отбор, който дойде тук, знае, че се играе трудно в Русе. Но е много важно как ще се противопоставим на Славия. Те са много добър отбор. Тактически дисциплиниран тим, в който всеки знае какво трябва да прави на терена. Ще се надиграваме с тях. Хубавото е, че засега нямаме проблеми. След мача с Левски казах на момчетата, че сега ни предстоят двата двубоя на годината - със Славия и Септември София. Повишихме малко тон в съблекалнята след тази загуба от Левски, но съм убеден, че футболистите знаят какво искам и какво могат да направят. Просто от време на време го има този положителен заряд, но за много кратко време. Но пък и да не забравяме, че в последните два мача играхме с едни от най-добрите отбори. Ще излезем напълно респектирани към Славия. Чака ни тежък двубой. Да се надявам, че късметът ще е с нас, и мисля, че можем да постигнем положителен резултат.

- В групата за мача на "Герена" включихте едно младо момче - Кристиан Върбанов, ще го видим ли пак сред 18-те и за Славия?

- Аз съм русенец и искам да налагам футболисти, които излизат от нашата школа, но те трябва да се докажат. Аз ги взимам в групата, гледам ги в тренировъчния процес и загатнат ли, че могат да влязат да помогнат на отбора, ще ги пусна на драго сърце. Единственият, който в момента дава такава заявка, е точно Кристиан Върбанов. Той се отличава в цялата школа и всичко е в неговите крака. Така че ще му дам шанс.

Източник: Novsport

Последни новини