Киров: Трите точки дойдоха след малко повече нерви

Киров: Трите точки дойдоха след малко повече нерви

Novsport

28-07-2018, 21:15

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров вярва, че победата с 2:0 над Септември София във втория кръг на Първа лига ще „прочисти” атмосферата в клуба, която бе доста напрегната през цялата седмица.

Играчите на „канарчетата” успяха да сторят нужното след рокадите по висшите етажи на клубната управа, след като загубата от Левски (0:1) преди седмица изведе на преден план определени търкания между треньорския щаб и вече бившия президент Ангел Палийски.

Двама от героите от миналия сезон – Стивън Петков и Тодор Неделев отбелязаха головете на Националния стадион и донесоха първата победа за сезон 2018/2019. „Доволен съм от трите точки. Случиха се малко по-нервни, отколкото трябваше да бъде. Мисля, че се дължи на злощастно загубения преден двубой. Не е приятно, когато загубиш с гол в 93-ата минута. На това отдавам тази припряност през по-голямата част от срещата. Като цяло мисля, че контролирахме мача, владеехме повече топката и вкарахме 2 гола”, коментира Киров след края на мача.

„Отдавам пропуските ни днес на тази сприхавост, на нервите след предния двубой.”

„Най-вероятно и събитията около клуба през седмицата са повлияли на играчите. Нека коментираме само спортно-техническите неща. Действително имахме среща с борда на директорите, всичко е изяснено. По принцип никога не е имало разногласия между нас. Най-важното е отборът да стъпи на крака, а това ще стане с победи. С тях се трупа самочувствие, те ще изчистят психическата нервност.”

„Не сме коментирали селекцията на този етап, ще имаме среща по тази тема през седмицата. Засега няма нищо конкретно”, завърши Киров.

Източник: Novsport

Последни новини