Кошмарът за Левски няма край! (СНИМКИ)

Кошмарът за Левски няма край! (СНИМКИ)

Novsport

06-04-2018, 16:20

Левски отстъпи с 0:1 при гостуването на Ботев от 28-ия кръг на Първа лига, като това е трета поредна загуба за "сините", които вече загубиха от ЦСКА и Берое.

Големият герой за "канарчетата" и днес е Стивън Петков, който се превърна в златна резерва. Юношата на Левски реализира в 79-ата минута, оставяйки столичани с празни ръце. 

В седмата минута Ботев беше близо до откриване на резултата. Жоао Пауло, който и днес беше доста активен, отправи силен удар, пращайки топката в лявата греда. 

В 14-ата Серкан Юсеин влезе грубо в краката на Панайотов в центъра на терена, което доведе до напрежение между играчите.

Ндонгала беше изведен от Неделев в 22-ата в минута, но крилото стреля покрай гредата на Митрев.

В 28-ата минута Обертан нацели горната греда на Ботев, след като засече центриране на Цветкович.

Паулиньо в 32-ата минута стреля, но Кайзер спаси.

Бившият играч на Левски Димитър Пиргов беше изгонен с директен червен картон в 40-ата минута. Бранителят тръгна на финтира Обертан, който му отне топката и тръгна сам срещу вратаря, след което играчът с №3 го фаулира. Съдията, който по-рано му спести жълт картон, му показа картон с червен цвят.

В 52-ата минута Гомес пробва рефлекса на Кайзер, който първо изби, но след това хвана топката.

При следващата атака изстрел на Вутов също излезе в аут. Бризола влезе на мястото на Диого, а Станислав Иванов смени Прохазка. Вутов пропусна отблизо, а след това Панайотов центрира опасно, но без резултат.

В 79-та минута домакините стигнаха до гол, благодарение на златната резерва Стивън Петков. Неделев центрира от фаул, a на далечната греда Петков засече с глава и реализира поредното си важно попадение за "канарчетата", наказвайки родния си Левски. При ситуацията Давид Яблонски сгреши, оставяйки тарана на "жълто-черните" абсолютно сам в полето на Митрев.

За "сините" това е четвърти пореден мач без победа и трета поредна загуба в Първа лига след 1:1 с Етър на "Герена", поражението с 0:1 от ЦСКА и домакинското 1:2 с Берое. 

  

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): Кайзер, Филипов, Терзиев, Пиргов, Марин, Балтанов, Юсеин, Неделев, Диого, Ндонгала, Жоао Паоло

  

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Гомез, Панайотов, Прохазка, Паулиньо, Вутов, Обертан

КЛАСИРАНЕ:

Източник: Novsport

Последни новини