КЪСНА ДРАМА: Етър подпечата върха в последната минута

КЪСНА ДРАМА: Етър подпечата върха в последната минута

Novsport

25-04-2019, 21:58

Етър стигна до равенство 1:1 с гол в добавеното време при визитата си на Ботев Враца от предпоследния кръг в Група А на втората осмица в Първа лига.

„Болярите“ се добраха до ремито благодарение на резервата си Милчо Ангелов, който вкара в 91-ата минута, така че си гарантираха първото място в четворката и домакинства в реваншите на срещите за разпределението на 7-10 място.

Те ще играят с втория в Група Б, докато Ботев Враца ще мери сили с победителя в потока, след като се размина на косъм с четвърта поредна победа у дома.

Отборът на Сашо Ангелов поведе с истински шедьовър, дело на Георги Вълчев, но изпуснаха успеха точно преди края.

Лошата новина за Етър пък е травмата, която Иван Петков получи, тъй като тя вероятно е свързана с ахилеса и ще се наложи операция.

Иначе, още в четвъртата минута Даниел Младенов проби по фланга и остана очи в очи с вратаря на домакините, ала не съумя да го преодолее.

Ботев отговори в 12-ата минута, когато Петър Атанасов бе оставен непокрит в наказателното поле и опита воле, но стреля право в ръцете на вратаря.

В 29-ата минута пък опасен изстрел на Емил Стоев премина над целта, за щастие на „виолетовите“.

После обаче дойде и лоша новина за тях, защото в добавеното време на първата част нападателят им Иван Петков се контузи и бе заменен принудително от Аласана Мане.

Точно преди паузата пък Иван Стоянов отправи опасен удар, но вратарят на Ботев успя да улови и почивката дойде при нулево равенство.

Второто полувреме започна така, както и първото – с пропуск на Етър.

Едва 47 секунди след подновяването на играта Даниел Младенов имаше отлична възможност да открие резултата, но топката мина на сантиметри от целта.

В 64-ата минута Емил Стоев от домакините също не бе далеч от попадение, ала не му достигна малко, след което се стигна до безспорно най-красивия момент в мача.

В 77-ата минута Георги Вълчев отбеляза изключително атрактивен гол със задна ножица и откри резултата с дебютното си попадение за Ботев Враца и свое първо от месец март на 2017 година, когато вкара за Нефтохимик при загуба с 1:3 от Черно море.

Етър се опита да отговори на предизвикателството и успя да го стори в добавеното време, когато резервата Милчо Ангелов се превърна в герой за гостите.

Той изравни резултата в 91-ата минута, след като получи подаване в наказателното поле от Крум Стоянов.

Така „болярите“ събраха 48 точки и преди последния си мач от групата имат с 6 повече от Ботев Враца.

Източник: Novsport

Последни новини