Латвиец призна за разговори с Левски

Латвиец призна за разговори с Левски

Novsport

28-08-2019, 07:53

Защитникът на Олимпия Любляна Виталис Максименко призна за интерес от страна на Левски към него. Медиите в Словения са убедени, че до затварянето на трансферния пазар 28-годишният бранител ще напусне клуба.

Латвийският национал може да играе еднакво добре в центъра на ариергарда, както и като ляв бек. Именно такъв човек търси Петър Хубчев - някой, който да бъде алтернатива и на национала Иван Горанов.

Максименко призна, че е искан от клуба от „Герена". Сините го желаеха още в началото на годината. Тогава те бяха водени от Славиша Стоянович, но до сделка не се стигна. В момента обаче Стоянович е наставник на играча в националния тим на Латвия.

"Имаше известен интерес през зимата от Левски, но нямаше конкретно предложение. Към днешна дата има разговори и слухове, но нищо не се е осъществило. Много е трудно да кажа сега колко съм близо до подпис с Левски. Ситуацията не е 50 на 50 дори. Все още съм футболист на Олимпия Любляна и имам действащ договор с клуба. Не съм получил конкретна оферта от Левски и съответно няма как да кажа, че ще подпиша", каза Максименко пред dsport.bg. 

Той е обвързан с настоящия си клуб до лятото на 2021 година. Така че за да го имат в редиците си, от „Герена" ще трябва да платят трансферна сума.

"От клуба трябва да осъществят контакт с мен, с агента ми и да обсъдим условията в отбора. Към момента мога да кажа, че се чувствам щастлив в Олимпия и искам да остана, нищо друго не мога да добавя. Да, има разговори с други отбори, които са заинтересувани от мен, но към днешна дата няма конкретни и точни предложения. Само разговори и толкова, ще видим в близко бъдеще какво ще се случи. Отново ще кажа, че се чувствам добре в Олимпия, но ако Левски проявяват по-сериозен интерес с конкретна оферта за клуба и за мен и условията ме удовлетворяват, ще видим какво ще стане", каза латвиецът.

Виталис Максименко е роден на 8 декември 1990 година в Рига, висок е 186 сантиметра, играе с левия крак. Преминава през школата на Сконто, преди да отиде в Даугава. В този тим го забелязва ЦСКА Москва - руснаците го взимат под наем през 2009 година, но така и не го пускат в шампионатен мач.

След това Максименко носи последователно екипите на Сконто, Брайтън, Йоувил, Килмарнък, ВВВ Венло, Лиепая, Матерсбург, Нечеча, преди през лятото на 2018 да отиде в Олимпия. През този сезон той има 5 мача в местното първенство, но не игра в последния кръг. От клуба твърдят, че е бил болен, но медиите в Словения са убедени, че на Виталис му предстои трансфер.

Източник: Novsport

Последни новини