Левскар резерва срещу Меси

Левскар резерва срещу Меси

Novsport

16-06-2018, 09:02

Централният защитник на „Левски“ Холмар Ейолфсон ще остане резерва в първия мач в историята на Исландия на световното първенство.

Днес сензацията от Евро 2016, където „викингите“ стигнаха до 1/4-финал и отстраниха Англия, излиза срещу един от фаворитите за титлата в Русия - Аржентина, на стадион „Спартак“ в Москва.

Ейолфсон попадна в състава на храбрите исландци за световното след изключително стабилен сезон с екипа на „Левски“.

Централни защитници срещу Лионел Меси и компания се очаква да бъдат Сверир Игнасон и Рагнар Сигурдсон, пише "24 часа".

На стадиона в руската столица испанците ще получат мощна подкрепа от родни фенове. Над 20 процента от населението на островната държава се намира в най-голямата страна по територия в света заради Мондиала. Жителите на Исландия са 330 000.

Тамошните футболни привърженици придобиха световна слава с поздрава „ху“ към любимците си.

Внезапен допинг контрол пък бе направен на част от националния отбор на Аржентина. Шестима футболисти са минали изненадващия тест.

Сред тях е голямата звезда и 5-кратен носител на „Златната топка“ Лео Меси. Останалите са Николас Отаменди, Франко Армани, Пауло Дибала, Маркос Акуня и Едуардо Салвио. Те били избрани чрез жребий.

За последно националният тим на Аржентина бе подложен на подобен тест през март преди двете контролни срещи на тима с Италия и Англия.

Източник: Novsport

Последни новини