Левски гони задължителна победа след провала на Лудогорец и ЦСКА

Левски гони задължителна победа след провала на Лудогорец и ЦСКА

Novsport

17-02-2019, 09:09

Днес от 17:30 Левски посреща Локо Пд в последен мач от първия пролетен кръг на Първа лига. Двубоят е от изключителна важност и за двата тима.

Домакините получиха зелено-червен допинг ден преди сблъсъка - Лудогорец направи 0:0 с Верея, а ЦСКА загуби с 0:2 от Черно море. Така мисията на столичани е само една - победа, с която да съкратят изоставането си от първите два тима. В момента разградчани са с 11 точки повече, а армейците с 4. Трите пункта са също толкова важни и за тима от "Лаута", ако иска да продължи борбата си за Топ 6.

Георги Дерменджиев ще направи официалния си дебют начело на Левски на "Герена". По време на зимната пауза тимът му бе повече от неубедителен. Сините стигнаха само до 3 равенства, загубиха и 4 от спарингите. Те паднаха и в последния есенен кръг - 1:2 от Берое в Стара Загора и нямат победа вече 8 срещи. Това е твърде много.

При Славиша Стоянович тактиката на столичани у дома бе една - здрав натиск в началото, който да доведе до попадение в противниковата мрежа. Най-вероятно такъв подход ще предприеме и Дерменджиев, още повече че съперникът е от тези, които умеят да се бранят организирано.

През зимата Левски привлече три попълнения, като се очаква две от тях да направят дебют. Такъв ще има и за вратаря Николай Михайлов, който подписа с тима още през есента, но тогава не игра. Пред него карето в отбрана ще е съставено от Цветкович, Яблонски, Рейш и Горанов. Живко Миланов няма да е в стартовата единайсеторка. Причината е, че завърналият се на „Герена" играч има травма в прасеца и здравето му няма да бъде рискувано.

В центъра на халфовата линия ще са Тиам и взетият от Берое Мартин Райнов. По крилата ще атакуват Жерсон Кабрал и Паулиньо, а в ролята на плеймейкър ще бъде швейцарецът Давиде Мариани. Единствената дилема пред Георги Дерменджиев е на кого да заложи на върха на нападението. За място там спорят Станислав Костов и Валери Божинов. Първият бе голмайстор на тима през есента - 16 попадения в 20 срещи. Вторият пък наниза 7 гола в 11 срещи за Ботев Враца. Очаква се именно Божинов да започне, тъй като по време на лагера Костов бе тормозен от травма.

И докато Левски не спечели нито една от контролите, то Локомотив Пловдив не загуби 6 тях - 6 победи и 2 равенства. Така че възпитаниците на Бруно Акрапович ще пристигнат с необходимото самочувствие на Терена". Едва ли черно-белите ще изневерят на силните си страни, показани през есента. А те са здрава отбрана, добра контраатака u използване на статичните положения пред противниковите врати. Именно така те победиха Левски на "Лаута", а освен това спечелиха визитите си на Лудогорец и Ботев Пд.

Пред Акрапович има и проблеми. Вилим Посинкович е наказан, а през седмицата тежка контузия получи Абдулахи. С травма бе и Ален Ожболт и надали нападателят ще се появи в столицата. Последните попълнения Марич и Бахтич пък до снощи бяха без картотеки.

Очаква се атаката на Локо Пд да бъде водена от Аралица, а зад него да действа Димитър Илиев. На фланговете ще бъдат Момчил Цветанович и Карагарен.

До момента 2019 година е турбулентна за сините. Но днес те могат да дадат ново начало на нещо по-добро. Повечето фенове чакат какво ще се случи на Общото събрание на 6 март. Истината обаче е, че тяхното място е на стадиона. А те ще са на него, ако има силен отбор. Интерес към мача с Локо Пд има. Въпросът е за следващите сблъсъци той да бъде още по-голям.

Източник: Novsport

Последни новини