Левски и ЦСКА ликуват! И Славия спря Лудогорец

Левски и ЦСКА ликуват! И Славия спря Лудогорец

Novsport

26-08-2018, 20:35

Славия и Лудогорец направиха скучно нулево реми на „Васил Левски” в двубой от 6-ия кръг на Първа лига. Пауло Аутуори реши да даде почивка на титулярите, запазвайки силите им за реванша с Торпедо в четвъртък, но резервите на „орлите”  днес тотално разочароваха с играта си. След равенството Лудогорец е с 11 точки на трето място в класирането, на 5 от лидера Левски, докато Славия остава на 9-о място с 8 точки.

Преди първия съдийски сигнал с едноминутно мълчание на „Васил Левски” беше почетена паметта на жертвите от катастрофата в Своге.

Лудогорец бе по-активен в първите минути на срещата, но без да застраши рекордьора Георги Петков, който стана най-възрастният футболист играл в елита на българския футбол.

В 18-ата минута Жоао Пауло центрира от коренр, а Швиерчок засече с глава от 10-ина метра, но покрай десния страничен стълб.

Славия отговори в следващата атака и след добра комбинация топката бе центрирана за Шоколаров, който завърши атаката с крайно неточен удар.

Гостите от Разград имаха на два пъти претенции за дузпа – първо Форстър в 23-ата, след което и Швиерчок в добавеното време, но реферът Георги Димитров прецени, че няма нарушение на правилника в двете ситуации.

Така след равностойни 45 минути двата тим се оттеглиха на почивка при 0:0.

Жоао Пауло изпълни добре фаул в 55-ата минута, като пробва да изненада Георги Петков от сериозна дистанция, но опитният страж внимаваше и боксира в корнер.

Галин Иванов отправи силен диагонален шут в 62-ата, като малко не му достигна да порази целта.

Златна възможност за домакините се откри 20 минути преди края на мача, но Хорхе Броун опази вратата си от попадение. Галин Иванов видя пролука в отбраната на гостите и пусна за Славчо Шоколаров в наказателното поле, осмицата на „белите” остана сам срещу Броун, но ударът му бе блокиран от вратаря.

Димо Бакалов пробва центриране отляво в 79-ата, а топката изненадващо „кацна”, на напречната греда, но излезе след това в аут, което бе и последното по-интересно положение в двубоя.

СЛАВИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

СЛАВИЯ: 1. Петков, 25. Александров, 55. Христов, 23. Узунов, 33. Иванов, 35. Йомов, 19. Велковски, 38. Гамаков, 7. Ангелов, 8. Шоколаров, 10. Карабельов

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 3. Недялков, 5. Терзиев, 90. Форстър, 25. Панов, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 7. Бакалов, 92. Лукоки, 37. Жоао Пауло, 70. Шверчок

Източник: Novsport

Последни новини