Левски на поправителен срещу Дунав без учителя си

Левски на поправителен срещу Дунав без учителя си

Novsport

01-12-2018, 09:02

Днес Левски приема Дунав в двубой от 17-ия кръг в Първа лига. В него сините ще трябва с играта да се извинят на феновете си. Тимът загуби последните си два мача и върха на класирането вече изглежда недостижим - изоставането от лидера Лудогорец е 7 точки.

Ако столичани не искат и третото им място да бъде поставено под въпрос, то нямат право на грешка, още повече че преди да излязат в зимна ваканция, им предстои гостуване на Берое в Стара Загора. Левски ще се яви на поправителен пред публиката си без "учителя" - треньорът Славиша Стоянович е наказан, тъй като избесня срещу съдийско решение в предишния кръг.

И двата отбора влизат в мача с негативни серии от по две поредни поражения в Първа лига. Левски загуби с 0:1 от Черно море и 1:3 от Ботев Враца, а дунавци сложиха оръжие пред Ботев Враца (0:1) и ЦСКА (0:2). Съперниците са диаметрално разположени в класирането - домакините са на две места от лидерската позиция, а русенци на толкова от последната.

В отсъствието на Стоянович наставления от пейката на столичани ще дава помощникът му Небойша Милошевич. Той ще трябва да направи така, че липсата на двама твърди титуляри да не се усети. Заради наказание срещата пропускат десният бек Милош Цветкович и дефанзивният халф Кали Тиам.

Цяла есен актуален е въпросът кой да бъде под рамката на Левски. С ръкавиците срещу Дунав ще е Божидар Митрев - той беше на вратата и срещу Ботев Bp. В защитата пред него обаче ще има рокади. Като десен бек на мястото на Милош Цветкович ще излезе юношата Ивайло Найденов. В центъра на отбраната ще бъде върнат Нуно Рейш, който действа като дефанзивен халф в предишната среща. Португалецът ще бъде до Давид Яблонски, а вляво ще е Иван Горанов.

В полузащитата също ще има нови решения - тя ще е изцяло подновена. За нея обаче щабът има колебания - дали да започне французинът Антони Белмонт или младокът Илия Юруков. Все пак се очаква да стартира първият, който да си партнира с швейцареца Давиде Мариани. Много малко вероятно е в стартовата единайсеторка да се появи португалецът Фелипе Нашименто. Той дори не бе включен в групата за мача с Ботев Враца.

След наказание в състава на домакините се завръща Жерсон Кабрал. Холандецът ще бъде по десния фланг, а на отсрещния ще бъде колебливият след контузията Паулиньо. Играта на Левски ще трябва да организира Габриел Обертан - в последните срещи звездата на тима е незабележим. На върха на атаката ще е Станислав Костов.

Дунав пък идва на „Герена" като аутсайдер, но вече има пример, който да следва - този на Ботев Враца, който миналия уикенд удари звучна плесница на столичани. Треньорът Людмил Киров със сигурност е видял слабостите на Левски и ще се опита да ги използва. Когато атакуват сините, те често оставят големи пространства между линиите и са уязвими на контраатаки. Точно на такива ще заложат гостите.

Срещу русенци Левски направи единствения си обрат през сезона в елита. Сега сините ще разчитат рано да си опекат работите. При нова грешна стъпка на „Герена" спокойно може да се говори за криза.

Източник: Novsport

Последни новини