Левски обмисля покана към Томанов

Левски обмисля покана към Томанов

Novsport

24-01-2019, 07:36

Левски обмисля възможността да покани за главен скаут бившия спортен директор на Лудогорец Методи Томанов.

В момента специалистът е без работа, след като се раздели с разградчани през октомври миналата година. Тогава заедно с него от клуба си тръгна и бразилският треньор Пауло Аутуори.

На „Герена" имат нужда от човек точно като Томанов - с отлично око за привличане на футболисти, но и с по-големи правомощия от тези на обикновен скаут. 59-годишният специалист имаше такива задачи в Лудогорец - започна като съгледвач, но после се издигна до спортен директор. Левски пък няма такъв човек - в понеделник освободи Кирил Вангелов.

Новото ръководство на клуба иска да създаде силен спортно-технически щаб, в който да влизат много на брой съгледвачи. Това звено бе доста подценявано от старите шефове на клуба.

На този етап обаче Томанов не е търсен от сините, което той обяви и пред "Тема спорт". 

"Никой не ми се е обаждал. В момента си почивам", каза специалистът.

Методи Томанов работи дълго време с Георги Дерменджиев в Лудогорец - новият наставник на сините имаше два престоя като старши треньор на разградчани, а при тях бе и помощник.

Преди да се присъедини към Лудогорец, Томанов работи дълги години в ЦСКА - първо като помощник-треньор на Стойчо Младенов, а след това и като скаут на клуба. Той се познава с Васил Божков, който е сочен за новия финансов благодетел на сините. В периода, в който Томанов е асистент на Младенов, Васил Божков е собственик на клуба.

Източник: Novsport

Последни новини