Левски празнува юбилей с мач срещу световен гранд

Левски празнува юбилей с мач срещу световен гранд

Novsport

18-04-2018, 17:39

Грандиозен спектакъл очаква България! Поводът e 75-годишнината от рождението на легендарния нападател на Левски и българския национален отбор Георги Аспарухов-Гунди. На 19 август на стадион "Васил Левски" ПФК Левски ще се изправи срещу един от най-големите футболни клубове в света, съобщават организаторите на събитието.

Приятелският мач ще се играе на 19 август, от 19.45 часа на стадион "Васил Левски". Името на клуба не се споменава. Според "Спортал" става въпрос за аржентинския гранд Бока Хуниорс, който е приел да гостува в София. Остава само да бъдат уточнени  финални детайли. В тима от Буенос Айрес играе бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус Карлос Тевес. 

Вариант е бил и английският шампион Манчестър Сити. Клубът от "Етихад" обаче е поискал 600 000 евро от Левски, за да пристигне в България, и възможността е пропаднала.

Ето какво пишат "сините" на официалния си сайт:

"Станете част от най-голямото футболно зрелище в България! На 19 август, от 19:45 часа на стадион „Васил Левски“, ПФК Левски ще се изправи срещу един от най-големите футболни клубове в света, за да почете подобаващо 75-годишнината от рождението на легендарния нападател на сините Георги Аспарухов-Гунди.

Българската публика ще има уникалната възможност да посрещне световните футболни звезди за първи път на наш терен, където те ще играят в приятелски двубой срещу състава на Левски. Името на мистериозния съперник на "сините" ще бъде разкрито официално на 4 май в София, по време на мача Левски - „Ботев“ Пловдив на стадион „Георги Аспарухов“, рождената дата на идола на „синята“ агитка.

„75 години Георги Аспарухов“ обещава да бъде не само приятелска среща, а и незабравим футболен спектакъл за цяла България. Пригответе се за изключително събитие с наелектризираща празнична атмосфера и оспорвана игра, което ще остане в историята като един от най-запомнящите се футболни сблъсъци – достоен начин да почетем заедно вечната "синя" деветка Гунди. Всички заедно на 19 август!

Събитието „75 години Георги Аспарухов“ е на 19 август 2018 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 19:43 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim в цялата страна и онлайн.  Цена на билетите: от 19,14 до 194,30 лева. За първи път се предвижда и специален семеен пакет: 2 билета за възрастни и 1 билет за дете (до 16 год) за Сектор Г."

Източник: Novsport

Последни новини