Левски с множество инициативи за годишнината на Гунди (ВИДЕО)

Левски с множество инициативи за годишнината на Гунди (ВИДЕО)

Novsport

30-04-2018, 15:41

С множество мероприятия Левски ще отбележи 75-годишнината от рождението на най-голямата си легенда Георги Аспарухов.

Това стана ясно на специален брифинг на „сините“, на който изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов обяви, че честванията ще започнат навръх рождението на нападателя, 4 май, и ще продължат поне до есента.

Преди мача с Ботев в петък, от клуба по традиция ще бъдат поднесени венци и цветя пред бюста на футболиста пред Сектора А на  стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“.

В часовете между 16:00 и 18:00 се предвижда представянето на две книги, посветени на Аспарухов, едната от които („Като Гунди“) е първата по рода си специално адаптирана за деца.

Отделно има предвидена концертна програма, а по време на битката с Ботев ще стане ясно официално кой ще е съперник на Левски в демонстративния мач в памет на Гунди на 19 август. В края на вечерта е предвидена и заря.

Междувременно Красимир Иванов използва пресконференцията и за да оправи призив към феновете на „сините“, които планират да гледат мача с Ботев на стадиона.

„Искам да кажа няколко думи за феновете. За нас петък ще бъде по-специален празник. Ние го виждаме като възможност всички фенове да помислят какво означава Гунди за клуба и защо.

Искам да призова всички, които ще дойдат в петък, да мислят за деня като за ден на клубната фланелка. Нека всеки да дойде с любимата фланелка, за да бъде атмосферата специална“, започна Краси Иванов.

„Денят започва в 10:00 часа с поднасяне на венец пред паметника на Гунди на стадиона. От 11:00 часа в Централна поща ще представим официална пощенска марка 75 години Гунди, а следобед следват няколко неща, които ще се случват на стадиона.

От 16:00 часа ще има отворен увеселителен парк на стадиона. По-късно ще има сцена с музикални изпълнители. Тя ще отвори в 16:30 ч. и ще продължи половин час преди началото на мача. Стадионът отваря час и половина преди двубоя с Ботев.

По-специално присъствие се надяваме да ни уважат част от легендите на Левски и Ботев, играли с Гунди. Сега говорим с ръководството на Ботев“, добави Краси Иванов.

Източник: Novsport

Последни новини