Левски с Нашименто и Костов в дербито

Левски с Нашименто и Костов в дербито

Novsport

26-08-2019, 08:41

Треньорският щаб на Левски получи добри новини седмица преди дербито с ЦСКА. Сблъсъкът с червените е в неделя, 1 септември, от 17:45 часа на националния стадион и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Петър Хубчев ще може да използва в най-чакания мач у нас халфа Фелипе Нашименто, както и централния нападател Станислав Костов.

Първият се контузи в навечерието на двубоя с Локомотив Пловдив (1:0). Португалецът първоначално бе включен в разширената група за мача, но след това бе изваден от нея. Явно сините не са искали да рискуват с Филипе, за да бъде на линия за ЦСКА.

Станислав Костов пък не е играл от близо месец. За последно той бе на терена при 3:1 над Ботев Пловдив на „Герена" на 29 юли. След това треньорският щаб реши да му даде почивка, за да може той напълно да излекува травмата си в областта на адукторите. Тя го измъчва още от пролетния полусезон, но тогава благоевградчанинът играеше на инжекции.

Вчера сините имаха почивка, а днес тренировки наравно със съотборниците си ще поднови и Кали Тиам. Сенегалският дефанзивен халф се контузи в реванша с АЕК Ларнака (0:4) от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

"Има шанс да играят. Надяваме се и тримата да са готови. Поне такава ни е информацията от лекарския щаб", заявиха от спортно-техническият щаб на сините.

Малка обаче е вероятността треньорът Петър Хубчев да се реши да пусне като титуляр исландецът Холмар Ейолфсон. Централният защитник влиза като резерва в заключителните минути на последните два мача на сините - срещу Витоша Бистрица (4:0) и Локо Пловдив (1:0). Преди това той бе извън терена близо 10 месеца заради скъсана връзка на коляното. В родината му не спират да следят прогреса му. 

"Холмар пак получи шанс в последните минути. Неговият Левски върви добре и преди последните мачове от кръга излезе на първо място в класирането. Ейолфсон наскоро се възстанови от тежка контузия, но преди това бе основна част в стартовия състав. Уверени сме, че ще си възвърне силата и мястото в отбор", пишат в Исландия.

Източник: Novsport

Последни новини