Левски се готви за трети пореден бараж

Левски се готви за трети пореден бараж

Novsport

20-05-2019, 08:45

В Левски вече се стягат за трети пореден бараж за Лига Европа. Причината е, че тимът вече няма и математически шанс за първото място. Два кръга преди края на първенството сините изостават с шест точки от втория ЦСКА. За да изпреварят съперника, те първо трябва да победят червените утре (двубоят е от 18:00 часа на "Васил Левски"), а след това и да спечелят и последния си мач срещу Берое в Стара Загора, докато армейците загубят и от Ботев на собствения си стадион. Вероятността това да се случи е много малка. Затова и на "Герена" веднага след дербито ще се насочат към двубоя, който дава виза за Лига Европа. Той е на 28 май, вторник, от 20:00 часа срещу заелия седмо място в крайното класиране -Славия или Етър.

В предишните две кампании Левски отново игра баражи за квота за континенталната сцена. През 2017/18 те победиха с 4:1 Черно море на "Герена". През 2016/17 те минаха през иглени уши и надвиха Верея след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време).

Левски ще започне подготовка за новия сезон на 8 юни. Тогава тимът ще бъде воден от Петър Хубчев, който през миналата седмица официално бе обявен за треньор на сините.

Източник: Novsport

Последни новини