Левски си връща стадион „Раковски”

Левски си връща стадион „Раковски”

Novsport

19-02-2019, 09:38

Стадион „Раковски" отново ще стане част от Левски, пише „Меридиан мач". Съоръжението се смяташе за изгубено за „сините", след като се стигна до разрив със Станислав Ангелов, който бе назначен за шеф на подразделението на школата там. Дори имаше съдебна битка между двете страни.

Сега обаче е настъпил обрат. Тимът от „Герена" ще се възползва от новия закон за спорта и ще кандидатства за концесия на „Раковски", за да може отново да стъпи във владение там. Пелето ще трябва да отстъпи и ще търси ново място за футболистите, които тренират под негово ръководство.

Както е известно, организациите не феновете, които осъществиха среща с Васил Божков, са категорични, че предстоят сериозни инвестиции в школата. Целта им е Левски да подобри още работата там и в бъдеще да разчита предимно на свои кадри.

Освен това в момента на „Герена” е досте тясно за всичките формации които се готвят там. Те са принудени да тренират на половин терен, за да има място за всички. През януари пък настъпи хаос, когато Славиша Стоянович реши, че мъжете също ще трябва да се готвят на изкуственото игрище, което основно е използвано предимно от школата.

Затова идеята е базата на „Раковски" да бъде реновирана изцяло и там да бъдат изградени няколко игрища, които ще поемат потока от таланти. Освен това там ще бъдат пратени всички формации до 15 години, а на „Герена" ще бъдат позиционирани отборите, от които се очаква да дават играчи за първия тим. За целта ще бъде привлечен и специалист от чужбина, който ще спомогне за подобряването на тактическите умения на младите футболисти. 

„У нас доста се говори за таланти, а в същото време падаме от Люксембург два пъти", обяви треньорът на Левски Георги Дерменджиев в интервюто, което даде за ТВ+ преди равенството с Локомотив (Пд).

Промяната означава също, че Левски повече няма да има два отбора, а ще се състезава само с един в различните юношески и детски шампионати. Иначе по традиция Левски се пускаше с две формации. Едната от „Герена", а другата от „Раковски".

Източник: Novsport

Последни новини