Левски ще брани върха в Търново

Левски ще брани върха в Търново

Novsport

25-08-2018, 08:56

Днес от 18:45 часа Етър приема Левски в двубой от 6-ия кръг на Първа лига. Настроението в двата отбора е различно. Болярите са неубедителни от началото на кампанията и се намират в дъното на класирането.

При сините пък сякаш има наченки на ренесанс и след мрачната ера на Делио Роси и със Славиша Стоянович се изкачиха на първо място в класирането. Левски е без грешка под ръководството на сърбина със словенски паспорт.

Тимът спечели двете си гостувания с новия треньор - 2:0 над Ботев Враца в Монтана и 2:1 над Дунав. Предстоящото препятствие обаче е с по-голяма трудност. И се очаква да се играе на пълен стадион.

Очаква се треньорът на домакините Красимир Балъков да заложи на контри. Отборът се справя добре в домакинствата си - непобеден е от пролетта, като за последно загуби на "Ивайло" от шампиона Лудогорец. В миналия кръг излезе срещу Ботев Враца (0:2). Балъков използва доста офанзивна единайсеторка, в която бяха Жилсон Силва и Флорент Боджадж.

Сега обаче най-вероятно един от двамата централни нападатели ще остане на пейката за сметка на халфа Чавдар Ивайлов или на крилото Велко Батрович. Най-големите проблеми на главния мениджър на болярите са в отбрана. Той не може да използва централните защитници Венцислав Василев и Яни Пехливанов - двамата от доста време лекуват травми. Болен през седмицата бе Иван Скерлев. Ще се наложи обаче последният да стисне зъби и да излезе на терена редом до Артъом Артюнин. В полузащитата ще действат Георги Сърмов, Никола Колев и Румен Руменов, а по единия фланг ще атакува бившият нападател на столичани Даниел Младенов.

За Левски този мач е в графата "задължителни". Подобни двубои трябва да се печелят, за да може тимът да трупа самочувствие, което да го държи в борбата за титлата. Затова двубоят пред пълните трибуни на "Ивайло" ще бъде важен тест за Славиша Стоянович и възпитаниците му.

За първи път откакто треньорът подписа с Левски, той ще може да използва почти оптимален състав. Той взе във Велико Търново 20 души, като сред тях попадна крилото Паулиньо. През пролетта бразилецът бе най-острият играч на отбора - в 15 шампионатни мача вкара 8 гола. Той обаче не направи добра подготовка, защото бе преследван от травми. Още при първото си появяване на терена през кампанията - при 2:2 срещу Черно море на „Герена", той отново се контузи. Затова и почти сигурно той ще остане резерва.

На вратата на Левски ще е Полачек, а пред него ще действат Цветкович, Ейолфсон, Белаид и Горанов - Давид Яблонски все още лекува травма. Сигурни за халфовата линия са Кали Тиам и Давиде Мариани. Едната дилема около състава за Стоянович е кой да е третият полузащитник - Фелипе Нашименто или Станислав Иванов. Ако започне португалецът, то той ще е до Тиам, а Мариани ще действа зад централния нападател.

По фланговете ще са Габриел Обертан и Жерсон Кабрал - двамата са в най-добра форма в състава. Другата въпросителна пред треньора на Левски е кой да води атаката. С по-големи шансове да започне е Станислав Костов, въпреки че Буш е напълно възстановен.

Днес на "Ивайло" ще е интересно. През миналия сезон Левски успя да превземе крепостта на Етър с гол на Давид Яблонски. Ако сините искат радостта им от първото място в класирането да не е кратка, то отново ще трябва да намерят ключ към вратата на болярите и по възможност да опазят своята суха. В миналия двубой срещу Септември тимът рано си оплете кошницата. Целта е същата и сега. Това обаче едва ли ще им бъде позволено толкова лесно от надъханите боляри.

Източник: Novsport

Последни новини