Левски ще се връща към победите срещу Витоша

Левски ще се връща към победите срещу Витоша

Novsport

17-08-2019, 08:15

 Левски сам се постави в ситуация, в която феновете вече почти забравиха силното начало на сезона с двете победи над Ружомберок и надеждите за пробив в Лига Европа. Оттогава "сините" вървят надолу и игрово, и като резултати. Продажбата на Давиде Мариани и контузията на Кали Тиам са сред обективните причини за регреса в представянето на отбора, който обаче е само на точка зад лидера Лудогорец и днес дори може временно да го измести от върха в таблицата. Съставът на Петър Хубчев излиза от 20:30 часа срещу Витоша (Бистрица) и победата е задължителна.

В средата на седмицата "тигрите" заплашиха да бойкотират двубоя, ако той не се играе на техния стадион, но в крайна сметка се стигна до консенсус и мачът ще се състои на Васил Левски". Преди две години Витоша отново беше на дъното в класирането, както и сега, но това не попречи на бистричани да направят нулево равенство със "сините", водени от Делио Роси. Подобен резултат довечер ще е добре дошъл за Витоша, който е отборът с най-слаба защита и най-слабо нападение от началото на сезона.

Очаква се на вратата на Левски отново да бъде предпочетен Милан Миятович пред Николай Михайлов. Янис Каргас вече е възстановен след прекарания вирус и ще си партнира в сърцето на отбраната с Нуно Рейш. Крайни защитници ще са Живко Миланов и Нуно Рейш, а Мартин Райнов и Филипе Нашименто е са двойката вътрешни халфове. Пред тях Хубчев ще пусне Станислав Иванов, Франко Мазурек и Паулиньо, а единствен чист нападател ще е Найджъл Робърта. Не е изключено днес феновете да видят завръщането в игра на исландеца Холмар Ейолфсон, който дълго време лекуваше травма. Контузии продължават да държи извън терените Тиам и Станислав Костов, а Дени Алар отново ще е резерва. 

Витоша ще играе прибрано и ще дебне за грешки в защитата на Левски - тактика, която можеше да донесе сензационен успех на Царско село, но тогава "сините" измъкнаха победата в последните минути. Дошлите под наем от "Герена" Атанас Кабов и Илия Димитров ще могат да играят срещу клуба, който държи правата им.

"Прегледахме договорите на двамата и няма точка, която да забранява на футболистите да играят срещу Левски. Така че Илия Димитров и Атанас Кабов ще бъдат на разположения на треньора Енгибар Енгинбаров", заяви главният мениджър на Витоша Костадин Ангелов.

Равенството срещу Левски преди две години е единствената точка, спечелена от "тигрите" срещу отборите от Топ 3. Те са и единственият отбор от началото на настоящия сезон, който има само загуби.    

efbet Лига - 6 кръг:

ВИТОША (БИСТРИЦА) - ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ВИТОША (3-5-2): Х. Василев; Зюмбюлев, Бонев, Купенов; Курупис, А. Христев, Гъргоров, Амзин, Гочев; Станкев, И. Димитров

Старши треньор: Е. Енгибаров

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Миятович; Миланов, Рейш, Каргас, Горанов; Райнов, Нашименто; С. Иванов, Мазурек, Паулиньо; Робърта

Старши треньор: П. Хубчев

СЪДИЯ: Радослав Гидженов

СТАДИОН: "Васил Левски"

НАЧАЛО: 20:30 часа

Източник: Novsport

Последни новини