Левски ще се събужда срещу Ботев (Пловдив)

Левски ще се събужда срещу Ботев (Пловдив)

Novsport

18-02-2018, 08:43

Стана ли по-атакуващ Левски? Доближиха ли се сините до нивото на Лудогорец и ЦСКА, след като привлякоха 7 нови?

Как промени тима Делио Роси, успя ли да събуди италианецът спящия гигант? Отговори на тези въпроси ще бъдат дадени от сините в днешното домакинство на Ботев Пловдив.

Столичани показаха силни резултати в последните си контроли, но съперниците в тях бяха от ниско ниво.

Какво пък могат да очакват феновете на Ботев, след като тимът катастрофира в последната си проверка и падна с 0:3 от втородивизионния Ботев Враца?

Съставът на Николай Киров имаше добро лице през есента и разпознаваем стил. Но се раздели с основния си реализатор Фернандо Виана. Жълто-черните по правило губят на „Герена" и не се знае дали са готови за нещо повече.

Очаквасе двубоят днес да е зрелищен, защото пловдивчани не обичат да се затварят и практикуват разкрепостен футбол.

Поне като тактика Левски ще бъде променен спрямо есента. В подготовката Делио Роси пробва 4-4-3, но се очаква днес да заложи на 4-4-2 - с двама на върха на атаката и две крила. Италианският специалист обаче няма въпросителни единствено за вратарския пост, където ще застане капитанът Божидар Митрев, както и в защита. 

От друга страна треньорът на Ботев Николай Киров взе само изпитани бойци за визитата в София. В групата попаднаха u трите нови попълнения -Димитър Пиргов (дошъл от Левски), Филип Филипов и Диого Кампос. Но сред 18-те не влезе нито един от талантливите младоци.

Белия също направи корекция по схемата през зимата и от 4-1-4-1 я измени на 4-2-3-1.

Коя ще се окаже по-успешната тактика и какво са свършили двата тима ще стане ясно този следобед в 17:30 часа, когато Левски приема Ботев Пловдив на "Герена". 

Източник: Novsport

Последни новини