Легендата Динко Дерменджиев: Срамота е Ботев да няма стадион!

Легендата Динко Дерменджиев: Срамота е Ботев да няма стадион!

Novsport

06-04-2018, 12:25

Живата легенда на Ботев (Пловдив) Динко Дерменджиев – Чико присъства на днешния протест в защита на „Колежа“, използвайки възможността да прикани всички бултраси да възстановят строежа на стадион „Христо Ботев“.

Легендарният футболист на „канарчетата“ говори пред Спортал, в което говори относно днешния протест и предстоящия мач между Ботев (Пловдив) и Левски, който ще се проведе днес от 14:30ч. на базата в квартал „Коматево“.

„Никога не съм участвал в протест и днес бях поканен. Този път реших да дойда, защото става въпрос за едно събитие, което ще остане в моя живот като голям спомен. Целият ми футболен живот и треньорска кариера минаха на този стадион. Не може да не се вълнувам и да не взема участие да подканя ръководители, съвет и президент. Дори се обърнах към моя приятел Бойко Борисов, който дойде на 65-годишнината ми. Помолих го да се помогне и бързо да се направи този стадион. Вече минаха 4-5 години и с вълнение очаквам да се разреши този въпрос.

Все още не са уредени документите с концесията. Имаме някакви задължения с Цветан Василев. Не съм наясно по тези юридически въпроси. Срамота е Пловдив и най-старият клуб в България да нямат стадион. Добре, че я има хубавата ни база, която е в „Коматево“, иначе щяхме да ликвидираме Ботев. Цялата школа на клуба работи в „Коматево“, коментира Дерменджиев казусът с „Колежа“.

„Ботев – Левски? Не съм по прогнозите. Играл съм много пъти като футболист срещу Левски и ЦСКА. Имам положителни резултати и като играч, и като треньор, но никога не мога да отговоря дали ще ги бием. Това не е в моя речник и компетенции. Да се надяваме, че ще стане дерби и хубав мач. Който е по-добър, нека победи. Не винаги по-добрият побеждава. Затова футболът е интересен, защото е непредсказуем“, завърши легендата на Ботев.

Източник: Novsport

Последни новини