Локо Пд вади наши паспорти на двама от чужденците си

Локо Пд вади наши паспорти на двама от чужденците си

Novsport

18-09-2019, 09:28

Ръководството на Локомотив Пловдив е задействало процедура за изваждане на български паспорти на двама от чуждестранните си футболисти, пише "Тема спорт".

В момента на "Лаута" играчите извън ЕС са петима - нигерийците Стивън Езе и Мустафа Абдулахи, бразилецът Густаво Уирис, таджикистанецът Парвизджон Умарбаев и сърбинът Милиш Петрович. Наскоро Локо се раздели с още един такъв футболист - бразилеца Елитон.

Аржентинецът Лукса Масоеро има италиански паспорт. Малембана, който е от Мозамбик, има немски, а едно от последните попълнения Силвен Десланд, който е от Камерун, има френски.

Шефовете на смърфовете са подали документи за изваждане на родни паспорти на Парвизджон Умарбаев и Густаво Уирис. Надеждата е, че за пролетния дял те ще бъдат уредени.

"Да, задвижили сме нещата. Ще видим какво ще стане. За няколко играчи става въпрос", коментира босът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски.

С Умарбаев има лек проблем, тъй като в момента освен таджикистански документи има и руски. Възможно е халфът да се откаже от руския си паспорт.

Заради голямата бройка играчи извън ЕС - сега петима, а доскоро шестима, старши треньорът Бруно Акрапович често се налагаше да оставя някои извън групата, тъй като по правило играчите без европейски паспорти трябва да са само трима.

Източник: Novsport

Последни новини