Локо Пд обжалва наказанието за расизъм, от УЕФА объркали родното „уууу“

Локо Пд обжалва наказанието за расизъм, от УЕФА объркали родното „уууу“

Novsport

14-08-2019, 08:40

Ръководството на Локомотив (Пд) обжалва пред УЕФА наказанието за расизъм, което беше наложено на клуба след първия мач със Страсбург.

Припомняме, че централата затвори най-големия сектор на „Лаута“ за следващия домакински мач на тима.

„Не бързайте с това наказание. Обжалваме. Българското „ууууууу“ за тях е расизъм. Във Франция нямат подобен възглас и са го приели като маймунски звуци, а е ясно, че това не е истина“, разкри Крушарски.

Локомотив (Пд) допусна загуба с 0:1, след като игра почти цял мач с човек по-малко, но въпреки това имаше своите шансове да изравни.

Като цяло „черно-белите“ изиграха добър мач и може да съжаляват за грешката на Йосип Томашевич, който получи червен картон още в 10-ата мин.

Сега предстои реванш във франция, а в него Локомотив (Пд) ще се бори с мисия „Невъзможна“.

Според историята шансът момчетата на Бруно Акрапович за краен успех в Страсбург са твърда нула. Преди загубата на „смърфовете“ на „Лаута“ е имало точно 54 случая, в които наш тим е губил първи мач на собствен терен.

Успеваемостта в реваншите е нулева. Роден тим никога не е продължавал в Европа, ако падне в първия мач като домакин веднъж български отбор не е успявал да продължи в турнира, след като първо е паднал у дома.

От тези 54 отпадалия имаше няколко, в които чудото можеше да стане, но сякаш и някаква прокоба тегнеше над нашите тимове, пише "Меридиан мач".

Най-близо да крайният успех бе Литекс и то срещу силен противник като Панатинайкос. През 2002-ра „оранжевите“ паднаха с 0:1 от .детелините“ в Ловеч. На реванша с гол на аржентинския нападател Клаудио Граф вкараха мача в продължения.

Там обаче с човек по-малко (изгонен бе Златомир Загорчич) не издържаха и домакините обърнаха резултата до 2:1. Близо до чудо бе и Локомотив (Сф) на Стефан Грозданов срещу Рен - успех 2:1 като гост (два гол а на Саша Антунович), но загубата с 1:3 у дома натежа.

ЦСКА можеше да обърне нещата в битката с МТК през 2000 година. Бербатов обаче не успя при 1:0 за „червените“ в Будапеща да вкара заветния втори гол и пропусна чисто положение.

Черно море имаше шанс за подвиг срещу Щутгарт, но отново прокобата се задейства и „моряците“ не успяха. След 1:2 на „Васил Левски“ в София, варненци водеха с 2:0 десет минути преди края на реванша. Тогава обаче се разигра Марио Гомес и в последната минута стана 2:2.

Така Локомотив е изправен пред тази магия, която тегне над нашите тимове, когато тръгнат да гонят дивото като гост. Дали ще успеят да развалят прокобата – ще стане ясно в четвъртък вечер. 

Източник: Novsport

Последни новини