Локо Пд остана без защита за осминафинала днес

Локо Пд остана без защита за осминафинала днес

Novsport

05-12-2019, 08:32

Локомотив Пловдив приема днес втородивизионния Литекс в последен мач от осминафиналите за Купата на България. Двубоят е от 17:30 часа на "Лаута" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Домакините ще трябва да са слушали внимателно треньора си Бруно Акрапович по време на вчерашния разбор. Причината е, че той е наказан и днес няма да може да дава наставления от пейката, а това ще прави Александър Тунчев.

Черно-белите вървят отлично в първенството и със сигурност част от вниманието им е насочено към силен финал в шампионата, който дори може да ги качи на второ място в класирането - при победи в оставащите 2 срещи Левски ще бъде изместен. Пловдивчани защитават и Купата на България, затова ще гледат да са достатъчно концентрирани днес срещу втородивизионния си съперник. В състава със сигурност ще има ротации. Очаква се на вратата да застане Илко Пиргов, а Луков да бъде на пейката. Тимът ще има проблеми в защита - наказан е Стивън Езе, защото нигериецът бе изгонен при нулевото равенство с Арда. Наред с това Малембана е контузен. Затова и се очаква черно-белите да излязат с Мосоеро, Петрович и Алмейда. В ролята на халф-бекове ще са Момчил Цветанов и Един Бахтич. В халфовата линия ще си партнират Витанов, Георги Илиев и Умарбаев, а в предни позиции ще си партнират Аралица и Ожболт. Това означава, че капитанът Димитър Илиев ще получи почивка. Нападателят е уверен, че тимът ще се справи с Литекс, както и че ще завърши добре първенството.

"Ние нямаме дълга резервна скамейка, нямаме и големи бюджети като Лудогорец, ЦСКА и Левски, но показваме, че сме равностойни с трите големи отбори в шампионата. Надявам се в последните два мача за сезона да победим Дунав Русе и Левски и да зимуваме на второ място във временното класиране. Ако спечелим срещу Литекс и продължим за Купата на България, през пролетта ще ни се наложи да играем по два мача на седмица. Затова ни трябват нови попълнения, но аз съм сигурен, че във всеки мач ще играем добре и до края ще останем претендент за титлата", каза Илиев.

В Локо са уверени, че имат сили за финален спринт. Той започва днес срещу Литекс.

Източник: Novsport

Последни новини