Локо (Пд) предлага двама за бразилец от Локо (Сф)

Локо (Пд) предлага двама за бразилец от Локо (Сф)

Novsport

23-12-2019, 08:17

 Основната трансферна цел на Локомотив (Пловдив) от вътрешното първенство е бразилецът Педро Ферари, който направи силна есен с екипа на Локомотив (София) във Втора лига. От спортно-техническото ръководство на носителя на Купата на България потвърдиха, че са излезли с конкретно предложение за десния халф-бек. За да имат бразилеца в редиците си, “Смърфовете” са готови да пратят в “Надежда” двама от настоящия си състав - нигериеца Мустафа Абдулахи и бразилеца Уирис Густаво, които заради ограниченията за играчи без паспорт от ЕС, не могат да получат достатъчно игрови минути. И двамата обаче са качествени футболисти, които биха помогнали на софийските “Железничари” в битката за промоция.

24-годишният Ферари подписа с 2-годишен договор с “червено-черните” през лятото. Той има и италиански паспорт, а освен това е играл и в белгийското първенство. Интересен факт е, че преди да парафира с клуба от “Надежда”, е бил предложен и на Локо (Пд), но треньорът Бруно Акпарович тогава е преценил, че няма да може да му даде достатъчно игрово време и е предпочел да се подсили на други позиции.

Скаутът на Локо (Пд) Ванчо Траянов е изгледал няколко мача на Ферари и заедно с треньора са решили, че той може да свърши работа и да се конкурира с Бирсент Карагерен по дясното крило, който до този момента е несменяем титуляр на тази позиция.

“Меридиан мач”

Източник: Novsport

Последни новини