Локо Пд търси пътя към победата

Локо Пд търси пътя към победата

Novsport

18-02-2018, 08:25

Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград) ще се изправят един срещу друг в среща от 21-ия кръг на Първа професионална лига днес в 12:30 часа на “Лаута”.

Старши треньорът на пловдивчани Бруно Акрапович пък си постави амбициозна задача - класиране за Лига Европа. Смърфовете зимуваха на незавидното десето място, на цели 8 точки от шестия Верея. Босненският специалист е наясно, че единственият шанс за ЛЕ е, като спечели седмото място и предизвика на бараж третия или четвъртия в първата шестица на неговия стадион.

Домакините обаче първо трябва да намерят пътя към победата, след като в последните си 6 мача преди почивката не успяха да запишат успех на сметката си. Акрапович пък ще има възможност днес, срещу Пирин Бл, най-после да запише първа победа начело на Локо в елита.

Той дебютира на 4 ноември миналата година при 0:1 на „Герена". Последваха още две поражения - от Лудогорец и ЦСКА, и три поредни равенства - с Витоша Б, Верея и Дунав Русе, преди да дойде паузата.

По време на подготовката черно-белите записаха добри резултати в контролите, привлякоха интересни играчи и това дава надежда на босненеца да мечтае... А на феновете да се надяват Локо най-после да спечели.

Всички нови попълнения на пловдивчани бяха картотекирани навреме и имат право да играят в Първа лига. Старши треньорът Бруно Акрапович обаче остави едно от тях извън групата. Левият бек Мустафа Абдулахи не попадна сред 18-те за домакинството на Пирин Благоевград.

За разлика от него сънародникът му от Нигерия Стивън Езе ще е на разположение на босненеца. Очаква се той да е титуляр, както и третият нигериец Мустафа Мухамед, който ще е на десния бек. Отляво на ариергарда ще действа Димитър Велковски. Двойка вътрешни халфове се очаква да оформят Ванчо Траянов и Умарбаев, а в предни позиции изборът на Акрапович е доста по-голям.

Двубоят обаче е много важен и за гостите, които също не се намират в особено цветущо положение и загубиха последните си две срещи през есента. Те заемат 12-ото място в класирането.

Въпреки това в първия полусезон Пирин разби Локо Пд в Благоевград с 5:0 в най-силния си мач през сезона и сега ще се опита да повтори тази игра.

През зимата обаче от тима си тръгна поредната порция основни играчи. Най-голямата празнина в отбора остави Станислав Костов, който напусна в посока Левски. Друга основна фигура - вратарят Благой Макенджиев, потегли към Черно море. 

Източник: Novsport

Последни новини