Локо Пд ще топи пасив без двама основни играчи

Локо Пд ще топи пасив без двама основни играчи

Novsport

19-05-2018, 07:54

Локомотив Пловдив ще трябва да се справя и без Муса Мухамед за реванша срещу Черно море.

Черно-белите изостават с 1:2 след първия мач на „Тича" и тази вечер на "Лаута" ще се опитат да заличат пасива си. Треньорът Бруно Акрапович обаче няма да може да разчита на двама основни футболисти, като освен Муса тимът ще е и без Анте Аралица.

Първият напусна отбора преди решаващата битка. Той игра на "Лаута" като преотстъпен от турския Истанбул Б. Както е известно, Муса бе повикан в националния отбор на Нигерия за контрола на 22 май с Атлетико Мадрид. 5 футболисти от въпросната контрола ще попаднат в състава за световното първенство и това е причината, поради която Мухамед изоставя Локо Пд преди реванша с Черно море и евентуалния бараж с Левски.

Преди да пристигне в родината си за лагер сбора на Нигерия, Муса ще мине през Турция, където ще разговаря с Истанбул Б. На "Лаута" не са изгубили надежда играчът да продължи кариерата си в Пловдив през следващия сезон, но за да се стигне до това, предстоят много преговори.

Другият национал на Нигерия в Локо Пд - Стивън Езе, ще е на разположение на Акрапович за сблъсъка с Черно море, но не и за евентуалния бараж с Левски. Езе също е повикан за контролата, но за разлика от Муса билетът на централния защитник е за 20 май.

Акрапович няма да може да ползва и централния нападател Анте Аралица, който бе наказан от ДК за червения картон във Варна. Така на върха на атаката ще действа отново Филип Михалиевич.

Пред наставника на Черно море Илиан Илиев има само една дилема преди реванша с Локомотив Пловдив и тя е свързана със заместника на Мехди Фенуш. Алжирското крило се намира в отлична форма, като реализира 3 гола в последните две срещи на моряците, но няма да бъде на разположение заради разтежение.

Вариантите пред Илиев за левия фланг са Аристот Ндонгала и Мартин Минчев, като малко по-големи изглеждат шансовете на конгоанеца. Очаква се треньорът на варненци да не прави други промени и да заложи на футболистите, които постигнаха победата в първата среща.

От щаба на моряците бяха категорични, че няма да бранят крехкия аванс на "Лаута", а още от самото начало ще търсят попадения, които да им донесат успеха.

През есента Черно море спечели с 3:0 в Пловдив, но любопитното е, че от тогавашния състав се очаква днес на терена да излязат само четирима - Стефан Станчев, Илиас Хасани, Георги Илиев и Атанас Зехиров.

Източник: Novsport

Последни новини