Лудогорец готви нов трансферен удар

Лудогорец готви нов трансферен удар

Novsport

28-05-2019, 08:34

 Лудогорец ще привлече израелския халф Дан Битон от Ашдод, гръмнаха местните медии. Според част от тях сделката между двата клуба е въпрос на часове, а според други тя вече е финализирана. Детайли по нея обаче не се споменават. За подписа на играча разградчани са успели да надцакат израелските грандове. Битон е бил желан от Макаби (Хайфа), Макаби (Тел Авив) и Бейтар (Йерусалим), но в крайна сметка е избрал предложението на Лудогорец.

Медиите в Обетованата земя твърдят, че 23-годишния Битон е бил едно от най-горещите имена на пазара. Причината е, че е оставил зад гърба си отличен сезон. В 32 мача той е отбелязал 5 гола и е направил още толкова асистенции. Ашдод пък финишира на пето място във втората осмица на първенството. За този клуб преди време играха централният защитник Виктор Генев, както и таранът Димитър Макриев.

Дан Битон е роден на 20 юли 1995 година, висок е 175 сантиметра. Може да играе на всеки пост в халфовата линия, включително и като ляво крило. Юноша е на Апоел Беер Шева. За този тим изиграва 11 мача между 2014 и 2017 година. През сезон 2016/17 е под наем в Ашдод, за който участва в 27 шампионатни мача и вкарва 3 гола. С изявите си убеждава клуба да го откупи. От лятото на 2017 година насам има общо 55 двубоя за първенство, в които се е разписал 8 пъти.

Лудогорец ще бъде доста активен на трансферния пазар. В Разград се надяват да финализират още два трансфера на атакуващи играчи. Те искат 18-годишния национал Мартин Минчев от Черно море. В Португалия твърдят, че клубът има сериозен интерес и към 22-годишния нападател Лукиняс, който е висок 169 сантиметра. Цената му е 800 хил. евро.

“Тема спорт”

Източник: Novsport

Последни новини