Лудогорец и Карабах не се победиха (СНИМКИ)

Лудогорец и Карабах не се победиха (СНИМКИ)

Novsport

23-06-2018, 20:23

Отборите на Лудогорец и участника в групите на Шампионската лига Карабах не успяха да излъчат победител в контролна среща, която се игра в Австрия. Двата тима завършиха 1:1, но българският шампион може да съжалява, че не победи, тъй като Клаудио Кешерю пропусна дузпа.

Първото попадение бе дело на Якуб Шверчок в 36-ата минута. В 52-ата Дани Китана изравни, а в 68-ата минута Клаудио Кешерю пропусна дузпа.

Мачът се състоя на стадион “Косен”. В първата контрола на австрийска земя “орлите” се наложиха над Вакер с 2:1.

"Орлите" стартираха по-активно срещата и в първите минути успяха да отправят два удара, чрез Джоди Лукоки и Якуб Шверчок, които обаче не доведоха до желания от българския тим резултат.

В 15-ата минута Мичел отправи топовен изстрел отдалеч, но за късмет на стража Наумов топката профуча на сантиметри от страничната греда.

В 28-ата минута Марселиньо изведе с прецизен пас Шверчок сам срещу вратаря, но полският таран си поведе дълго топката и двете нули останаха непроменени. Във втория си опит Шверчок не сбърка. В 36-ата минута Марселиньо отне в центъра и подаде към нападателя, който остана сам срещу стража на Карабах, и отбеляза технично по земя за 1:0.

През втората част главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутори направи доста промени в състава. Бразилецът смени почти целият отбор на "зелените". От титулярите местата си запазват само Натанаел, Марселиньо и Козмин Моци.

Играта започна с опасност пред вратата на българския шампион. Футболист на Карабах пропусна да се разпише сам срещу влезлия на почивката Ренан.

В 52-ата минута Карабах изравни. Дани Китана се възползва от грешка на Вандерсон, който изгуби топката пред наказателното поле, и с плътен удар по земя не остави шанс на Ренан.

Минута по-късно Марселиньо пробва късмета си с удар от далечно дистанция, който не намери целта.

В 68-ата минута Вандерсон нахлу мощно в наказателното поле и бе задържан с ръка от играч на участника в груповата фаза на Шампионската лига. Савсем логично съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Кешерю, който пропусна. Ударът на румънския голаджия срещна гредата, но преди това стражът на Карабах се намеси респектиращо и отклони кълбото.

Последваха няколко опасни набези пред двете врати. Първо Жоао Пауло отправи опасен шут, но вратарят на Карабах демонстрира добър рефлекс и неутрализира опасността. Тимът от Азербайджан отговори по подобен начин, но Ренан не остана по-назад и не позволи на топката да посети мрежата му.

ЛУДОГОРЕЦ - КАРАБАХ 1:1

1:0 Шверчок (36')

1:1 Китана (52')

ЛУДОГОРЕЦ: Даниел Наумов, Цветомир Панов, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Натанаел, Лукас Саша, Густаво Кампаняро, Джоди Лукоки, Марселиньо, Вирджил Мисиджан, Якуб Шверчок

Резерви: Ренан, Сисиньо, Светослав Ковачев, Светослав Дяков, Ивайло Климентов, Доминик Янков, Жоао Пауло, Клаудиу Кешерю, Вандерсон, Димо Бакалов

Източник: Novsport

Последни новини