Лудогорец отговори на ЦСКА с разгром над Етър (СНИМКИ)

Лудогорец отговори на ЦСКА с разгром над Етър (СНИМКИ)

Novsport

18-03-2018, 19:47

Лидерът в Първа професионална лига Лудогорец завърши редовния сезон по впечатляваш начин, след като победи Етър като гост с разгромното 6:0. Разградчани трябваше да спечелят визитата си на стадион "Ивайло", за да запазят аванса си от три точки на върха, след като ЦСКА изравни активите им с победата над Левски по-рано днес.

Срещата започна перфектно за гостите, като още в петата минута Клауди Кешеру откри. Румънецът беше намерен след заучено положение и от близко разстояния засече пас на Мисиджан. В 24-та авансът на гостите вече беше от два гола, след като Мисиджан беше намерен с пас зад защитата и нямаше проблеми да отбележи. 

В 37-та минута Етър отправи първия си по-сериозен удар по посока на Ренан, но топката мина встрани. Само две минути по-късно разградчани развиха перфектна контраатака, преминала през Марселиньо, който върна остро в наказателното поле, Вандерсон пое и върна с пета към Мисиджан, който с вътрешен удар отбеляза.

В самия край на полувремето Патрович стреля много добре към вратата на Лудогорец, но топката профуча над напречната греда. След почивката Етър показа малко по-добра игра, но Лудогорец стоеше много добре в защита и не допускаше сериозни опасности. 

Така в 58-та минута Абел Анисе получи от Вандерсон на около 5 метра от наказателното поле и с мощен изстрел успя да забие топката в десния ъгъл на Иванов.

В 74-та Кешеру покачи на 5:0 след като получи топката вляво на вратата на Етър и от малък ъгъл реализира. Влезлият на негово място Свиерчок пък оформи и крайното 6:0 в 87-та минута, след като прехвърли Иванов при хубав пас от дълбочина.

По този начин Лудогорец влиза в плейофната фаза на шампионата с 66 точки пред ЦСКА с 63. Етър пък е на предпоследното 13-то място с 21 пункта. 

Източник: Novsport

Последни новини