Лудогорец пази асовете за Торпедо, Жоро Петков влиза в историята

Лудогорец пази асовете за Торпедо, Жоро Петков влиза в историята

Novsport

26-08-2018, 07:27

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори, който вчера навърши 62 години, ще направи куп промени в своя състав днес заради реванша с Торпедо Кутаиси в Лига Европа.

Поради тази причина срещу Славия в Първа лига той ще заложи на почти изцяло на резерви.

Очаква се титулярни места да получат Цветомир Панов, Георги Терзиев, Яцек Гуралски, Димо Бакалов, Жоао Пауло, както и младокът Доминик Янков.

Любопитно е дали в групата ще е Якуб Шверчок, който пропусна последните 5 мача на Лудогорец.

Възможно е неговото изгнание да приключи.

Все още не е ясно дали новото попълнение Мей Малангу, който дойде от Динамо Букурещ, е готов да играе срещу Славия.

Вчера той направи първа тренировка с новите си съотборници, а мачът днес стартира в 18:45 часа.

„Лудогорец ще играе с някои резерви срещу нас? Това по никакъв начин не ги прави по-слаби, защото те притежават страхотен състав с дълга резервна скамейка. Те са тотален фаворит, ако успеем да измъкнем точка, ще е чудесно“, коментира пред „Меридиан Мач“ треньорът на Славия Златомир Загорчич, който отново ще може да разчита на младия вратар Антонис Стерякис.

Талантливият грък преодоля вирусно заболяване, извадило го от мача с Дунав, но навярно ще е на пейката за сметка на Георги Петков.

Ако ветеранът запише и една минута срещу Лудогорец, то той ще стане най-възрастният играч в цялата история на родния елит, тъй като днес е на точно 42 години и 164 дни и по този начин чупи рекорд на Йордан Филипов (42 години и 161 дни).

Източник: Novsport

Последни новини